Italia: Google, amendă de 100 milioane euro pentru abuz de poziție dominantă

google-telefon-samsung-pexels

Arbitrul pentru concurență din Italia a anunțat joi o amendă de peste 100 de milioane de dolari pentru Google, pentru abuz de poziție dominnată, scrie Le Figaro.

Această amendă, în valoare de 102,084 milioane euro, este justificată prin refuzul gigantului internetului de a accepta pe platforma sa Google Play o aplicație de găsire a bornelor de încărcare pentru mașinile electrice, a precizat Antitrustul italian.

„Prin intermediul sistemului de operare Android și a magazniului Google Play, Google deține o poziție dominantă (…) Trebuie reamintit că în Italia circa trei sferturi din smartphones folosesc Android”, argumentează Antitrustul.

Potrivit unei anchete a arbitrului italian, „Google nu a autorizat” aplicația JuicePass, dezvoltată de gitantul italian al energiei Enel pe sistemul său Android Auto care permite unei mașini să se conecteze și să obțină numeroase servicii.

„JuicePass oferă o gamă largă de serivicii destinate reîncărcării mașinilor electrice care merge de la reîncărcarea la o bornă, gestionarea reîncărcării și rezervarea unei borne”, continuă autoritatea de reglementare.

Această aplicație este în concurență cu aplicația Google Maps a gigantului american care permite și ea căutaarea bornelor de reîncărcare.

 

Foto: Telefon Samgung / Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *