O curte federală de apel din SUA susţine legea care impune ByteDance, cu sediul în China, să vândă TikTok sau să facă faţă interdicţiei din SUA

TikTok Sursă foto: Unsplash

O instanţă federală de apel din Washington, D.C., a confirmat vineri o lege care cere companiei chineze ByteDance să-şi vândă platforma de socializare TikTok până la 19 ianuarie 2024 sau să se confrunte cu o interdicţie efectivă în Statele Unite, transmite CNBS, transmite News.ro.

Decizia Curţii de Apel respinge argumentul TikTok conform căruia această măsură ar fi neconstituţională şi ar încălca drepturile Primului Amendament pentru cei 170 de milioane de utilizatori americani ai aplicaţiei.

Dacă ByteDance nu respectă termenul, legea prevede că furnizorii de aplicaţii, precum Apple şi Google, şi companiile de hosting web vor trebui să oprească sprijinirea TikTok, ceea ce ar duce la interzicerea accesului la aplicaţie în SUA.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Motivaţiile pentru interdicţie

Congresmenii din ambele partide au invocat îngrijorări legate de securitatea naţională, acuzând TikTok că ar putea facilita accesul guvernului chinez la datele personale ale americanilor. În martie, reprezentantul republican Troy Balderson a numit TikTok ”un instrument de supraveghere utilizat de Partidul Comunist Chinez pentru a spiona americanii.”

Poziţia administraţiei Trump-Vance

Deşi preşedintele ales Donald Trump nu a indicat clar dacă va pune în aplicare interdicţia, echipa sa de tranziţie a declarat că acesta va respecta promisiunile făcute în campanie. În septembrie, Trump a sugerat că decizia privind TikTok este pe mâinile altora, afirmând: ”Dacă vă place TikTok, votaţi pentru Trump.”

Această măsură marchează un nou capitol în relaţiile tensionate dintre SUA şi China, pe fondul temerilor privind influenţa tehnologică a Beijingului asupra altor ţări.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: