O nouă companie aeriană românească își pregătește lansarea pe piață

Carmen Radu iul. 24, 2021 0 comentarii
avion, zboruri, calatorii, turism

Hello Jets, o companie aeriană înregistrată de Cristian Rada, care mai deține, prin Airline Invest, și 99,99% din acțiunile companiei aeriene low-cost Blue Air, a obținut certificatul de operator aerian în România.

Potrivit Autorității Aeronautice, compania Hello Jets deține acum certificatul de operator aerian cu numărul RO-078 emis de AACR în iulie 2021, arată boardingpass.ro.

În prezent, Hello Jets are în flotă un singur avion, un Boeing 737-500 înmatriculat YR-BAG care a făcut parte din flota Blue Air cu aceeași înmatriculare.

Cu toate acestea, acest Boeing 737-500, care are 31,4 de ani vechime, a fost retras din serviciul comercial de către Blue Air la finalul lunii iunie 2021, conform sursei citate.

Noua companie aeriană nu va veni să facă concurență Blue Air. Aceasta va ataca o piață diferită de cea a operatorului low-cost.

„Conform acordului cu Hello Jets, aceasta companie va avea un model de business orientat pe distanțe lungi și, implicit, o flotă de aeronave și destinații total diferite de cele ale Blue Air”, a declarat Oana Petrescu, CEO Blue Air, pentru Economica.net.

Piața companiilor aeriene românești devine din ce în ce mai aglomerată, iar multe companii mici încep să își facă loc printre giganții Tarom și Blue Air.

Anul trecut, proprietarul Christian Tour, Cristian Pandele, a lansat compania aeriană românească Animawings, din care Aegean Airlines deține 25%. Compania efectuează în principal curse charter și de anul acesta a introdus și curse regulate, printre care Paris, Catania și Napoli. Până ȋn prezent, aeronavele Animawings au operat un total de 1.074 de zboruri, care au ajuns în 36 de destinații.

De asemenea, afaceristul Jurgen Faff, patron al unui restaurant din centrul Sibiului, a anunțat în mai că va lansa o companie aeriană low-cost care va opera zboruri de la Sibiu, Suceava și Satu Mare, spre destinații precum Munchen, scrie oradesibiu.ro. Compania plănuiește să înceapă activitatea în această vară. Fly Lili este o companie regională de aviație cu sediul în Sibiu, și va fi specializată în transportul aerian de pasageri și marfă. Compania low-cost va opera zboruri din Sibiu, Suceava și Satu Mare.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *