O nouă criză amenință industria internațională de transport maritim: valul COVID-19 care a lovit India lasă transportul maritim fără navigatori

vapor, transport maritim, containere, comert

Uriaşul val de infectări cu coronavirus înregistrat de India a lovit în plin industria internaţională de transport maritim, care se bazează pe această ţară pentru navigatori, notează Digi24.ro, citând Financial Times. Echipajele se îmbolnăvesc în masă, iar porturile interzic intrarea navelor.

Pe lângă Filipine şi China, India este una dintre cele mai importante surse de navigatori. Aproximativ 240.000 dintr-un număr estimat de 1,6 milioane de navigatori la nivel mondial provin din această ţară. Oficialii avertizează că restricţiile ar putea provoca unde de şoc la nivelul industriei de transport maritim deja aflate sub presiune, care transportă 80% din comerţul mondial. Blocarea Canalului Suez din martie “va păli pe lângă pertur­bările ce ar putea apărea în urma incapacităţii înlocuirii echipajelor”, avertizează Mark O’Neil, preşedinte al InterManager, reprezentant al industriei de management al echipajelor. Oficialii industriei de transport maritim spun că navigatorii ar trebui prioritizaţi în campania mondială de vaccinare, însă se declară nemul­ţumiţi de ritmul lent al acestui proces.

Experţii avertizează că această criză din ce în ce mai acută din India ar putea zădărnici eforturile de a pune capăt pandemiei la nivel mondial, notează CNN.

Știrea integrală AICI

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.