OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat de 7 milioane de lei în primul trimestru din 2021

OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat după impozitare de 7 milioane de lei în primele trei luni ale anului, arată reprezentanții grupului, care și-au anunțat rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2021. În T1 2020 se înregistrase o pierdere de 11 milioane de lei, ca urmare a suplimentării costurilor de risc în contextul COVID-19.

Conform raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele Grupului, OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat după impozitare de 7 milioane RON în primul trimestru din 2021, marcând o creștere față de primul trimestru al anului trecut, când s-a înregistrat o pierdere de 11 milioane de lei, ca urmare a suplimentării cu 48 de milioane a costurilor de risc în contextul COVID-19.

„Suntem în plin proces de implementare a programului nostru de creștere organică, cu noi proiecte și dezvoltare de noi produse și servicii, în timp ce în primele trei luni am înregistrat o creștere constantă de două cifre pentru portofoliile de credite și depozite, precum și în cazul numărului de clienți. Sunt rezultate încurajatoare, care demonstrează efectul programului nostru de investiții din primul trimestru, al majorării de capital realizate la începutul anului și alte evoluții importante, precum extinderea rețelei de sucursale cu un nou centru în Timișoara sau lansarea de noi produse, cum ar fi creditul de nevoi personale integral online”, a declarat Gyula Fatér, Director General OTP Bank România.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Programul de creştere, care continuă și în 2021, a necesitat suplimentarea personalului (+12% creştere medie anuală a numărului de salariaţi), precum şi continuarea investiţiilor şi dezvoltărilor implementate în 2020. Banca a anunțat că va continua să dezvolte programe IT şi digitale menite să sporească eficienţa.

Veniturile nete din dobânzi au scăzut cu 2%, ajungând la un total de 112 milioane lei, fiind susţinute de expansiunea dinamică a împrumuturilor performante, dar atenuate de marja netă a dobânzii, care a scăzut pe fondul ratelor de referinţă ROBOR şi IRCC mai mici, care au avut un impact mai mare pe partea de credite decât pe cea de depozite. În primul trimestru, costul total al riscului s-a ridicat la 3,8 milioane lei datorită costurilor mai mici ale riscului de credit decât în perioadele de bază şi a eliberării provizioanelor pentru litigii.

Volumul creditelor performante a crescut cu 14% în primul trimestru din 2021, fiind susţinut de creşterea creditării imobiliare + 14%, segmentul IMM-uri + 17%, în timp ce segmentul corporativ a contribuit cu o creştere de 10% de la an la an. Volumul depozitelor, ajustat la cursul de schimb valutar, a crescut cu 31%, în raport cu primele trei luni ale anului trecut, cu o dinamică alimentată de segmentul Retail (+ 24%), IMM şi Micro (+28%) şi Coporate (+ 51%). În conformitate cu standardele locale de raportare, activele băncii au atins nivelul de 15,6 miliarde lei, în creştere cu 18% faţă de nivelul consemnat în luna martie 2020.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: