Principalele burse europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în urcare. Majoritatea sectoarelor au avut o evoluţie pozitivă, după date privind temperarea inflaţiei

bursa actiuni sursa foto: Pexels.com

Principalele burse europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în urcare, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a avansat cu 1%, susţinut de creşterea acţiunilor din sectorul de retail cu 3%, în timp ce majoritatea sectoarelor au avut o evoluţie pozitivă, după date privind temperarea inflaţiei în Statele Unite, transmite CNBC, citat de News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 1,23%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,52%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a urcat cu 0,25%.

Preţurile pe care consumatorii americani le plătesc pentru o varietate de bunuri şi servicii au crescut cu 8,5% în iulie, în termeni anuali, un ritm încetinit faţă de luna precedentă, în mare parte datorită scăderii preţurilor benzinei.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Pe o bază lunară, preţurile au rămas constante, deoarece preţurile energiei au scăzut cu 4,6%, iar cel al benzinei cu 7,7%. Acest declin a compensat o creştere lunară de 1,1% a preţurilor alimentelor şi un avans de 0,5% al costurilor de locuit.

În Germania, preţurile de consum au crescut în iulie cu 7,5% în termeni anuali şi cu 0,9% faţă de luna iunie, fiind conforme cu aşteptările analiştilor.

Evoluţia acţiunilor companiilor europene depinde în mare măsură de rezultatele financiared raportate de acestea.

Ahold Delhaize, ABN AMRO, E.On, TUI Group, Metro, Deliveroo, Prudential şi Aviva s-au numărat printre marile companii care au raportat miercuri rezultatele trimestriale.

Acţiunile asigurătorului britanic Aviva au crescut cu 12% după rezultatele bune raportate pentru prima jumătate a anului.

Titlurile Ahold Delhaize au avansat cu aproape 8%. Retailerul olandez a publicat profituri ridicate în trimestrul al doilea şi a renunţat la planurile de a se separa de divizia de produse nealimentare Bol.com, din cauza condiţiilor nefavorabile de piaţă.

Acţiunile Vestas au urcat cu aproape 9%. Compania daneză de turbine eoliene şi-a menţinut previziunile financiare, în pofida neconfirmării aşteptărilor privind profiturile din trimestrul al doilea, şi a declarat că puterea sa de stabilire a preţurilor se îmbunătăţeşte.

Titlurile companiei farmaceutice germane Evotec au scăzut cu 8%, în urma retrogradării ratingului acestora de către Morgan Stanley.

Rata anuală a inflației din SUA a crescut cu 8,5% în iulie, o creștere anuală mai lentă decât în iunie, în condițiile în care presiunile inflaționiste s-au atenuat pe fondul scăderii prețurilor la benzină, scrie Financial Times.