Probleme pe aeroportul din Iași, în iarna din aprilie: Mai multe curse care urmau să aterizeze marţi au fost deviate din cauza unor probleme tehnice apărute la unele echipamente

aeroport iasi Foto: Aeroport Iasi, Facebook

Mai multe curse aeriene care urmau să aterizeze sau să decoleze marţi, pe/ de pe Aeroportul din Iaşi au fost deviate către Suceava sau către Otopeni, din cauza unor probleme tehnice apărute la unele echipamente, din cauza condiţiilor meteo dificile, transmite News.ro. Reprezentanții aeroportului au spus că, din cauza aderenței unui strat de zăpadă umedă pe antena ILS Instrument Landing System (sistem de aterizare instrumentală) de pantă, ce putea afecta precizia dirijării aeronavelor, a fost necesară suspendarea temporară a zborurilor.

Astfel, zborurile Wizz Air de la Bruxelles şi Londra nu au putut ateriza pe aeroportul ieşean, ambele fiind deviate către Suceava.

De asemenea, cursa aeriană Tarom Otopeni-Iaşi a fost deviată către Suceava, apoi a revenit la Iaşi, după care a putut decola fără probleme către Otopeni.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Zborul Ryanair de la Bergamo către Iaşi a fost rerutat către Otopeni, apoi aeronava s-a întors la Iaşi.

“Avionul a ratat aterizarea, cel mai probabil din cauza plafonului jos, şi pilotul a decis să se întoarcă la Bergamo, fără pasageri”, au precizat reprezentanţii Aeroportului din Iaşi.

Potrivit site-ului aeroportului ieşean, zborul Iaşi-Dortmund a avut o întârziere de patru ore, în timp ce cursa spre Tel Aviv trebuia să decoleze de pe aeroportul ieşean cu două ore şi jumătate întârziere.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Reprezentanţii Aeroportului din Iaşi au explicat că toate aceste zboruri au fost afectate din cauza unor probleme tehnice temporare a ILS (Instrument Landing System), fără de care nu se poate opera în siguranţă în condiţii de vreme rea.

“ILS este un echipament gestionat de ROMATSA”, au precizat cei de la Aeroportul Iaşi.

La Iaşi a nins pe tot parcursul zilei de marţi, judeţul fiind sub cod portocaliu de ninsoare abundentă până miercuri la ora 14.00.

“Date fiind condiițile meteo nefavorabile, o parte din zborurile programate în această după-amiază au fost afectate. Concret, din cauza aderenței unui strat de zăpadă umedă pe antena ILS Instrument Landing System (sistem de aterizare instrumentală) de pantă, ce putea afecta precizia dirijării aeronavelor, a fost necesară suspendarea temporară a zborurilor până la îndepărtarea acestuia. Operațiunile au fost reluate după 30 minute”, a transmis aeroportul ieșean.

Zboruri afectate la Sosiri:
– Zbor W63662 Wizz / Charleroi – Iași (ora 13.15) – rerutat la SV
– Zbor FR3112 Ryanair / Bergamo – Iași (ora 13.40) – rerutat pe Otopeni
– Zbor W63652 Wizz / Luton – Iași (ora 13.55) – rerutat la SV
– Zbor RO703 Tarom/ Otopeni – Iași (14.00) – rerutat inițial la SV. Aeronava s-a întors la scurt timp la IAS și a decolat fără probleme spre Otopeni

În această situație, au fost afectate și zborurile de retur (decolările).

Aeroportul a menționat că întârzierile pentru celelalte curse pot apărea din cauza operațiunilor de degivrare a aeronavelor, absolut necesare înainte de decolare.

“În paralel, se intervine cu utilajele de deszăpezire pe suprafețele de mișcare (platformă, căi de rulare, pistă). Echipele noastre se asigură astfel că operațiunile de aterizare și decolare se desfășoară în condiții de maximă siguranță”.