Scădere puternică pentru Dogecoin, după o declarație a miliardarului Elon Musk în cadrul emisiunii Saturday Night Live

Dogecoin

Dogecoin a scăzut puternic sâmbătă seară, după ce atinsese o valoare record în timpul zilei. Declinul a început în timpul apariției lui Elon Musk la Saturday Night Live, unde miliardarul a spus, în glumă, că Dogecoin este “o păcăleală” (agitație), informează Bloomberg, citat de digi24.ro.

Dogecoin, a patra criptomonedă după valoarea de piață, atinsese 73 de cenți pe unitate sâmbătă, scăzând până la 51,4 cenți în timpul emisiunii. Elon Musk, care a spus că este prima persoană cu sindromul Asperger care găzduiește emisiunea Saturday Night Live, a fost rugat de numeroase ori în timpul segmentului “Weekend Update” să explice ce este Dogecoin. După ce a enumerat o serie de informații despre criptomonedă, întruchipând un expert financiar, Musk a fost întrebat dacă Dogecoin este “o păcăleală” (“hustle”, agitație). A răspuns “Da, e o păcăleală”.

Musk, În vârstă de 49 de ani, este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 183,9 miliarde de dolari, potrivit Indicelui Miliardarilor Bloomberg. Prin sprijinul său, Musk a ajutat Dogecoin să atingă noi culmi vineri și sâmbătă, după ce a postat pe Twitter o poză cu el și un câine Shiba Inu (imaginea Dogecoin) pe platoul Saturday Night Live. Dogecoin, o criptomonedă pornită în glumă în 2013, a crescut cu peste 20.000% în ultimul an, potrivit CoinGeko. Elon Musk a încurajat această creștere, alături de investitorul Mark Cuban, Snoop Dogg și Gene Simmons.

În timpul emisiunii, întruchipând un expert financiar, Musk a mai spus că Dogecoin este “viitorul banilor, un vehicul financiar de neoprit care va cuceri toată lumea”. Criptomonedele sunt “promițătoare, dar vă rog investiți cu grijă”, a scris Musk pe Twitter vineri, alături de linkul unui clip video în care el vorbea de beneficiile criptomonedelor, în special Dogecoin. În ultimele luni, Elon Musk a avut numeroase postări despre Bitcoin și Dogecoin pe Twitter, majoritatea în favoarea acestora, mai notează digi24.ro.

Wikimedia - https://github.com/dogecoin/dogecoin/blob/master/share/pixmaps/bitcoin256.png, MIT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.