Schimbări la vârf în grupul OMV, proprietarul Petrom: directorul general Rainer Seele pleacă din companie anul viitor

Redacția apr. 26, 2021 0 comentarii
Rainer Seele sursa OMV

Grupul austriac OMV, proprietarul Petrom, a anunţat luni că directorul său general Rainer Seele va demisiona din funcţia sa la mijlocul anului următor, transmite agenţia APA, potrivit Agerpres.

“Astăzi, preşedintele consiliului de administraţie şi directorul general al OMV, Rainer Seele l-a înştiinţat pe preşedintele consiliului de supraveghere, Mark Garrett că nu va folosi opţiunea de prelungire a mandatului pentru un an suplimentar. Actualul său mandat se va încheia automat la 30 iunie 2022”, a informat OMV într-un comunicat de presă.

Seele este CEO al grupului austriac OMV din luna iunie 2015. Recent, grupul la care statul austriac deţine 31,5% din acţiuni a început să fie criticat după ce în presă au apărut informaţii referitoare la presupuse inadvertenţe cu prilejul preluării pachetului majoritar de acţiuni la compania de produse chimice Borealis, precum şi cu privire la spionarea ONG-urilor care se ocupă cu protecţia mediului, notează Agerpres.

Grupul OMV urmează să dea publicităţii rezultatele financiare pentru primul trimestru al acestui an în data de 29 aprilie.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea – 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Foto: Rainer Seele / sursa OMV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.