Târgurile de animale pot funcționa acolo unde situația epidemiologică o permite, susține Ministrul Agriculturii

Redacția apr. 30, 2021 0 comentarii
animal, oi, oaie, turma, miel. Sursa foto: pixabay.com

Târgurile de animale pot funcţiona acolo unde situaţia epidemiologică o permite, a spus Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, cu ocazia unui eveniment la Zlatna. Acesta nu a putut însă să dea exemple de judeţe în care acestea să fi fost redeschise.

Prezent la inaugurarea unei hale agroalimentare, ministrul Oros a fost abordat de senatorul PSD de Alba Călin Matieş, cei doi având un schimb de replici pe tema târgurilor de animale. Ministrul a afirmat că decizia de închidere a tuturor târgurilor de animale a fost luată de Comitetul naţional de combatere a bolilor în anul 2017, atunci când a apărut pesta porcină africană.

“Între timp a apărut şi această pandemie, de COVID – 19, care a restricţionat multă vreme circulaţia şi aglomerarea. (…) Deci, decizia nu a fost niciodată luată la nivelul Ministerului Agriculturii. Decizia este luată de Comitetul local pentru combaterea bolilor. Şi în funcţie de situaţia epidemiologică, fie cea referitoare la evoluţia pestei porcine africane, fie cea referitoare la pandemia COVID – 19, în unele zone nu pot funcţiona târgurile, în alte zone pot funcţiona în anumite condiţii, dar asta stabileşte Comitetul local de combatere a bolilor, care este gestionat şi condus de către prefect”, a declarat Adrian Oros.
Ministrul nu a putut însă să dea exemple de judeţe unde târgurile sunt deschise în acest moment.
El a repetat că acolo unde situaţia epidemiologică, atât cea legată de evoluţia COVID – 19, cât şi cea legată de evoluţia pestei porcină, o permite, târgurile vor fi sau nu vor fi deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *