Tesla recheamă în service 321.000 de vehicule din SUA din cauza unei probleme la farurile din spate

Redacția nov. 20, 2022 0 comentarii
tesla

Tesla recheamă în service peste 321.000 de vehicule în Statele Unite deoarece farurile din spate pot să nu se aprindă intermitent, a anunțat compania într-un document făcut public sâmbătă, citat de Reuters.

Vestea vine după ce vineri compania a rechemat în service aproape 30.000 de mașini Model X în Statele Unite din cauza unei probleme care ar putea cauza desfășurarea incorectă a airbagului pentru pasagerul din față, ceea ce a făcut ca acțiunile sale să scadă cu aproape 3%, ajungând la un minim al ultimilor doi ani.

În dosarul publicat sâmbătă la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), producătorul de vehicule electrice a precizat că rechemarea în service legată de luminile din spate vizează unele vehicule Model 3 2023 și Model Y 2020-2023.

Tesla, cu sediul în Texas, a declarat că va implementa o actualizare pentru a corecta problema luminii din spate și a precizat că nu a raportat niciun accident legată de această rechemare.

Compania a precizat că rechemarea în service a venit ca urmare a plângerilor clienților de care a luat cunoștință la sfârșitul lunii octombrie, în mare parte de pe piețele străine, care susțineau că luminile spate ale vehiculelor nu se aprindeau.

Investigația a constatat că, în cazuri rare, farurile pot să nu funcționeze intermitent din cauza unei anomalii care poate cauza detecții false de defecțiuni în timpul procesului de pornire a vehiculului. Tesla a declarat că a primit trei rapoarte de garanție cu privire la această problemă.

Tesla a raportat 19 campanii de rechemare în service în SUA în 2022, care acoperă peste 3,7 milioane de vehicule, inclusiv patru rechemări în noiembrie, potrivit datelor NHTSA.

Sursă fotă: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *