Tesla suspendă tranzacțiile cu bitcoin: Anunțul lui Elon Musk a șters de pe piața criptomonedelor 365 miliarde dolari

Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia

Elon Musk, patronul Space X, a anunțat miercuri că Tesla nu va mai acceptă bitcoin drept monedă de plată, invocând protecția mediului, în condițiile în care minarea de criptomonede este o activitate puternic energofagă.

„Tesla a suspendat achiziția de mașini cu bitcoins. Suntem îngrijorați de recursul din ce în ce mai mare la combustibili bogați în carbon, care au cele mai grave emisii (de gaze cu efect de seră) dintre toți combustibilii”, a scris acesta, pe Twitter, potrivit Le Figaro.

La sfârșitul lui martie, tweet-ul său „Puteți acum să cumpărați o Tesla cu bitcoin” a condus la aprecierea prețului criptomonedei. Societatea sa a investit la începutul anului 1,5 miliarde de dolari în bitcoin. La sfârșitul primului trimerstru, portofoliul său de criptomonede valora 2,48 miliarde dolari, potrivit unui document bursier publicat în aprilie.

Revista științifică Nature a publicat săptămâna trecută un studiu care arată că minarea de bitcoin în China, care alimentează aproape 80% din comerțul mondial de criptomonede, riscă să compromită obiectivele în materie de climat ale regimului comunist. Aceste uzine pline de computere efectuează calcule matematice care permit crearea de bitcoins, consumând cantități enorme de energie. Potrivit studiului Nature, dacă se continuă în acest ritm, minele informatice din China vor produce 130,50 milioane tone de emisii de dioxid de carbon până în 2024, respectiv aproape totalul emisiilor de gaze cu efect de seră al unei țări precum Italia sau Arabia Saudită.

„Tesla nu va vinde niciun bitcoin și îl vom folosi pentru tranzacții imediat ce minele vor fi alimentate cu energii mai durabile”, a scris Musk, pe Twitter..

Anunțul lui Musk a șters de pe întreaga piață a criptomonedelor 365 de miliarde de dolari, potrivit cnbc.com.

Bitcoinul era cotat miercuri la 51.026 dolari, în scădere cu aproape 11% în ultimele 24 de ore.

Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.