UE, avertismente pentru Elon Musk cu privire la planurile de moderare a Twitter: „Elon, există reguli”

elon musk sursa foto: Facebook

Bruxelles îl avertizează pe Elon Musk că, dacă achiziționează Twitter, rețeaua de socializare trebuie să respecte noile reguli digitale ale UE, sau riscă amenzi usturătoare sau chiar o interdicție, scrie Financial Times.

Thierry Breton, comisarul UE pentru piața internă, a declarat pentru Financial Times că Elon Musk trebuie să respecte regulile privind moderarea conținutului ilegal și dăunător online, după ce Twitter a acceptat oferta de preluare a miliardarului de 44 de miliarde de dolari.

Breton a spus: „Salutăm acordul. Suntem deschiși, dar în condițiile noastre. Cel puțin știm ce să-i spunem: „Elon, există reguli. Sunteți bineveniți, dar acestea sunt regulile noastre. Nu se vor aplica regulile tale aici”.”

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Acordul de privatizare privind Twitter l-ar putea transforma pe Elon Musk, care a folosit platforma pentru a ataca autoritățile de reglementare și critici, într-un „baron” al rețelelor de socializare, având în vedere că milioane de oameni se bazează pe platformă pentru știri.

Musk a spus luni că „libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale” și a descris Twitter ca „piața digitală din oraș în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”.

Comentariile lui Breton, unul dintre cei mai influenți autorități de reglementare digitale din Europa, vin la doar câteva zile după ce Bruxelles-ul a semnat o nouă lege care va forța Big Tech să controleze mai agresiv conținutul online.

În prezentarea ofertei sale pentru Twitter, Musk a subliniat planurile de a slăbi politicile de moderare a conținutului platformei de socializare, descriindu-se ca fiind un „absolutist al libertății de exprimare”. Politicienii republicani din SUA speră că acordul ar putea deschide calea pentru ca Donald Trump să revină pe Twitter, după ce fostul președinte a fost interzis pentru încălcarea în mod repetat a regulilor sale privind discursul instigator la ură și dezinformarea.

Dar Breton a spus că este cazul de o „trezire la realitate” referitor la planurile lui Musk de moderare mai puțin strictă. Comisarul UE, care a fost esențial în negocierea noului Digital Services Act, a avertizat că o lipsă de conformitate din partea Twitter riscă interzicerea platformei în Europa.

El a spus: „Oricine dorește să beneficieze de această piață va trebui să respecte regulile noastre. Consiliul [Twitter] va trebui să se asigure că, dacă operează în Europa, va trebui să îndeplinească obligațiile, inclusiv moderarea, algoritmi deschiși, libertatea de exprimare, transparența regulilor, obligațiile de a respecta propriile noastre reguli pentru discursul instigator la ură, revenge porn [și] hărțuire”.

„Dacă [Twitter] nu respectă legea noastră, există sancțiuni – 6% din venituri și, dacă acestea continuă, li se interzice operarea în Europa”, a adăugat el.

Digital Services Act îi obligă pe cei ca Twitter să dezvăluie autorităților de reglementare modul în care aceștia abordează conținut precum dezinformarea și propaganda de război. Regulile inovatoare fac parte dintr-un impuls mai mare din partea Bruxelles-ului de a reduce puterea marilor platforme online, inclusiv Facebook și Google.

Luna trecută, UE a dezvăluit, de asemenea, Digital Markets Act, care vizează reducerea puterii marilor tehnologii, inclusiv interzicerea platformelor care își promovează propriile servicii înaintea rivalilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: