UE caută să se protejeze de şocurile provocate de deficitul global de semiconductori. Comisarul pentru piața internă va discuta cu directori Intel și TSMC

semiconductori placa Sursa foto: Pixabay

 

Comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, va discuta în 30 aprilie cu directorul general al companiei americane Intel şi cu un director de vârf al Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), în condiţiile în care UE caută să se protejeze de şocurile provocate de deficitul global de semiconductori, care afectează în mod special producătorii auto, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Intel este una din ultimele companii din industria semiconductorilor care proiectează şi produce propriile sale cipuri. Luna trecută, firma a anunţat că îşi va deschide fabricile clienţilor externi şi va construi uzine în Statele Unite şi Europa, pentru a contracara dominaţia producătorilor din Asia, cum ar fi TSMC (cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume) şi Samsung Electronics Co Ltd.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Vinerea viitoare, Breton se va întâlni la Bruxelles cu noul directorul general al Intel, Pat Gelsinger, şi de asemenea va discuta online cu Maria Marced, preşedintele subsidiarei TMSC din Europa.

“Sporirea autonomiei noastre nu înseamnă să ne izolăm într-o lume unde lanţurile de aprovizionare sunt globale. În timp ce explorăm cum putem spori capacitatea în Europa, continuăm să dezvoltăm relaţiile cu partenerii internaţionali – dar cu noi la conducere”, a declarat Breton pentru Reuters, confirmând întâlnirile.

Surse de la Bruxelles care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Breton este decis să atragă un producător major de cipuri care s-şi deschidă o fabrică de mare capacitate în Europa, în contextul ambiţiilor Comisiei Europene de a obţine în următorul deceniu acces la cea mai avansată producţie.

Gelsinger a anunţat intenţia companiei de a construi o unitate în Europa, ca parte a strategiei de a investi miliarde de dolari în extinderea capacităţii de producţie.

Analiştii avertizează că o mare uzină în Europa s-ar putea dovedi o eroare strategică deoarece continentul, care nu produce smartphone-uri şi alte produse electronice de consum, nu are o piaţă viabilă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: