Ungaria se pregătește să reducă la jumătate impozitul pe câştigurile din criptomonede

bitcoin sursa foto: Unsplash

Guvernul de la Budapesta va reduce impozitul pe câştigurile de capital, pentru veniturile generate din criptomonede, de la 30,5% până la 15% din 2022, a anunțat ministrul ungar al Finanţelor, Mihály Varga, potrivit Bloomberg. Măsura este gândită pentru a-i încuraja pe investitori să declare veniturile rezultate de pe urma tranzacţiilor cu monede digitale, transmite Agerpres.

Într-un mesaj video postat pe Facebook, Varga a dezvăluit că guvernul ungar se aşteaptă să strângă “mai multe miliarde de forinţi”, adică câteva milioane de dolari, sub formă de venituri din taxe ca urmare a acestei reduceri. În plus, ministrul Finanţelor a apreciat că măsură va fi un “pas important” în creşterea vizibilităţii pieţei criptomonedelor din Ungaria.

Guvernele din întreaga lume se străduiesc să reglementeze piaţa în creştere explozivă a activelor digitale, alimentată de ascensiunea meteorică a Bitcoin. O prioritate este asigurarea că tranzacţiile sunt vizibile pentru autorităţi, iar veniturile sunt taxate în mod adecvat.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

În timp ce alte ţări, precum Canada, au adoptat o atitudine agresivă cu privire la limitarea tranzacţiile cu criptomonede, abordarea autorităţilor de la Budapesta este în linie cu strategia lor generală care prevede reducerea impozitelor pe venitul personal şi profitul companiilor în ideea de a extinde baza de impozitare şi a majora veniturile fiscale.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi care poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată în mod electronic.

La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP şi Bitcoin Cash

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: