VIDEO Drumul Expres Oradea – Autostrada Transilvania: Strabag lucrează și sâmbăta, în amurg. Legătura Oradea – Vama Borș 2 va fi deschisă peste un an, înainte de termenul contractual

Drum Expres Oradea A 3 Strabag

Mobilizare exemplară a constructorului Strabag (Austria) pe Drumul Expres Oradea – Autostrada Transilvania, șantier care a ajuns la 33% după primele șase luni cu lucrări. Legătura municipiului Oradea la A3 și vama Borș 2 are o lungime de 19 km, din care profil de drum expres pe 13 km, și poate fi deschis la sfârșitul anului viitor, înainte de termenul din contract, aprilie 2024.

Cele mai noi imagini de pe șantier arată că antreprenorul lucrează inclusiv în weekend, o filmare din dronă fiind realizată sâmbătă, în amurg.

Apropierea de frontiera cu Ungaria, proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii (legătura la A3, extinderea pistei Aeroportului Oradea și modernizarea Magistralei CFR Cluj – Oradea) sunt câteva dintre argumentele care au convins producătorul finlandez de anvelope Nokian să anunțe o investiție de 650 milioane de euro pentru o unitate de producție (cea mai mare investiție din județul Bihor).

Imagini de pe șantierul Oradea – Autostrada Transilvania de sâmbătă, 5 noiembrie, au fost publicate pe canalul YouTube Marin Marian:
Inaugurarea înainte de termen, pe baza avansului foarte bun din octombrie a fost anunțată recent, pe șantier de șeful CNAIR, Cristian Pistol.

„Am verificat astăzi lucrările pe șantierul drumului de legătură dintre Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) și Autostrada A3 (Biharia). Mobilizarea în șantier este foarte bună iar lucrările au ajuns deja la 33% pe cei 18,96 km ai acestui drum din județului Bihor. Ritmul în șantier al constructorului austriac (STRABAG SRL) face posibilă finalizarea lucrărilor înainte de termenul contractual (luna martie 2024). Este un proiect în valoare de 545,91 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin POT 2021-2027, foarte important atât pentru infrastructură rutieră națională cât și pentru economia județului Bihor”, spunea Cristian Pistol, pe 18 octombrie.

Un alt mare șantier cu lucrări pe timpul nopții și program de execuție inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică este pe Autostrada Transilvania, loturile UMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *