VIDEO Noi imagini spectaculoase cu „Golden Gate” de România. În ce stadiu sunt lucrările la Podul de la Brăila

Pod Brăila CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat noi imagini cu Podul de la Brăila, arătând care este stadiul lucrărilor la obiectivul cunoscut drept „Golden Gate” de România.

În prezent, are loc relocarea utilităților pe zona drumurilor de legătură ale podului.

Potrivit CNAIR, pe șantierul drumului de legătură al Podului Suspendat de la Brăila se execută următoarele lucrări:

– Instalare coliere sistem prindere tiranti;
– Matisare cabluri principale;
– Lucrări de terasament pe ambele maluri.

Sucursala Brăila de Distribuţie Energie Electrică a anunțat chiar joi că a fost semnat contractul de execuţie în vederea relocării reţelelor electrice, pentru a permite realizarea drumurilor de acces către podul suspendat peste Dunăre.

„În vederea îndeplinirii condiţiilor de coexistenţă cu viitoarele drumuri de acces dintre Centura Municipiului Brăila şi Podul peste Dunăre, vor fi realizate lucrări de reamplasare/relocare pentru mai multe instalaţii de distribuţie energie electrică din zonă şi anume: două linii electrice aeriene de înaltă tensiune (110 kV), două linii electrice subterane de medie tensiune (20 kV) şi şase linii electrice aeriene de medie tensiune (20kV). Contractul de execuţie denumit ‘Relocare/protejare reţele electrice şi de telefonie necesare pentru execuţia Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila’ a fost încheiat pe 1 februarie 2022”, se arată într-un comunicat de presă remis de Electrica Brăila, potrivit ziare.com.

Amplasamentele vor fi predate constructorilor săptămâna viitoare, iar lucrările de relocare sunt programate să dureze patru luni din momentul punerii la dispoziţie a amplasamentului.

Costurile aferente acestor lucrări sunt finanţate de CNAIR, beneficiarul acestor lucrări fiind operatorul de distribuţie Distribuţie Energie Electrică România – Sucursala Brăila.

Podul de la Brăila ar putea fi deschis la sfârşitul anului acesta, însă fără ca toate drumurile de legătură să fie terminate. La începutul anului trecut, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă atenţiona asupra riscului ca podul să rămână „muzeu” pentru că nu erau finalizate exproprierile şi nici nu sunt terminate relocările de utilităţi.
Podul de la Brăila va avea o lungime totală de 2 kilometri şi trei deschideri: o deschidere principală – 1.100 metri și două deschideri laterale de 490 de metri pe malul Brăila și 360 metri pe malul Tulcea. Contractul pentru Podul suspendat de la Brăila, cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani, a fost semnat în ianuarie 2018 pentru 433 milioane euro, iar constructorul a intrat în teren la sfârşitul anului 2018.
Antreprenor general este asocierea italo- niponă Astaldi – IHI Infrastructure, care a câştigat contractul de aproape o jumătate de miliard de euro. Lucrările pentru podul cu o lungime de 2 kilometri au început efectiv în primăvara anului 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *