XTB România: Rezultatele companiilor de pe marile burse globale vor fi bune şi foarte bune în a doua jumătate a anului

crestere economica grafic calcule Foto: Pexels/Pixabay

Rezultatele publicate de companiile de pe marile burse globale vor fi bune şi foarte bune, iar câştigurile pe acţiune sunt prognozate să se aprecieze cu peste 63% în cazul entităţilor de pe Wall Street, în trimestrul al doilea din acest an, arată o analiză publicată, luni, de specialiştii XTB România și citată de Agerpres. Analiştii şi investitorii susţin că principalii factori de risc sunt inflaţia şi un nou val pandemic generat de creşterea infecţiilor cu varianta Delta a virusului Covid-19.

“Câştigurile pe acţiune sunt prognozate să se aprecieze cu peste 63% pentru companiile de pe Wall Street în trimestrul 2 din 2021. Sectoarele auto, de materii prime, industrial, de energie şi financiar sunt aşteptate să înregistreze performanţe superioare (…) Sezonul de raportări financiare la 6 luni debutează zilele acestea într-o notă de optimism, atât din partea analiştilor cât şi a investitorilor în pieţele de capital. Aceştia se aşteaptă ca rezultatele publicate de companiile de pe marile burse globale să fie bune şi foarte bune, mai ales că vor fi comparate cu datele similare din 2020, care au fost influenţate semnificativ de perioada de lockdown generată de criza Covid-19”, menţionează sursa citată.

În ceea ce priveşte principalii factori de risc prezenţi în acest moment pe pieţele de capital, analiştii şi investitorii susţin, la unison, că aceştia sunt inflaţia şi un nou val pandemic generat de creşterea infecţiilor cu varianta Delta a virusului Covid-19.

Radu Puiu, financial analyst în cadrul XTB România, precizează că “în cazul în care va fi confirmat, acest ritm de creştere a veniturilor va fi cel mai puternic din Q4 2009”.

La rândul său, analistul Ciprian Bîrsan mizează pe efectul “banilor ieftini” şi a reiterat faptul că ţările din Uniunea Europeană se folosesc de politicile relaxate în ceea ce priveşte deficitele, împrumutându-se agresiv.

“În linii mari, pieţele globale nu ar trebui să cunoască schimbări majore faţă de situaţia în care se află în momentul de faţă. Putem observa că revenirea economică a avut loc mai repede decât se estima iniţial şi de aici şi declaraţiile FED legate de majorarea ratei dobânzii. Ţările UE au mână liberă în ce priveşte deficitele (valoarea maximă de 3% poate fi depăşită), iar ca şi consecinţă se împrumută mult mai agresiv decât o făceau până acum”, explică acesta.

Foto: Pexels/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *