Wall Street Journal: OpenAI, compania din spatele chatbot-ului ChatGPT, este în discuții pentru a vinde acțiunile existente, compania fiind evaluată la 29 miliarde de dolari

dolari Sursă foto: Unsplash

OpenAI, compania din spatele chatbot-ului viral ChatGPT, este în discuții pentru a vinde acțiunile existente într-o ofertă publică care ar evalua compania la aproximativ 29 de miliarde de dolari, potrivit unor surse Wall Street Journal, ceea ce o face una dintre cele mai valoroase startup-uri americane pe hârtie, în ciuda faptului că generează puține venituri.

Firmele de investiții Thrive Capital și Founders Fund sunt în discuții pentru a cumpăra acțiuni, au spus sursele. Licitația ar putea totaliza cel puțin 300 de milioane de dolari în vânzări de acțiuni OpenAI, au spus acestea. Tranzacția este structurată ca o ofertă publică de cumpărare, investitorii cumpărând acțiuni de la acționarii existenți, cum ar fi angajații, potrivit surselor.

Noua tranzacție ar dubla aproximativ evaluarea OpenAI de la o ofertă publică de cumpărare anterioară finalizată în 2021, când OpenAI era evaluată la aproximativ 14 miliarde de dolari, a relatat The Wall Street Journal. OpenAI a generat venituri de zeci de milioane de dolari, în parte din vânzarea software-ului său de inteligență artificială către dezvoltatori, dar unii investitori și-au exprimat scepticismul că firma poate genera venituri semnificative din această tehnologie.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Nu s-a ajuns la un acord final, iar termenii ar putea suferi modificări, au precizat sursele. OpenAI a refuzat să comenteze.

OpenAI a lansat anul trecut o serie de produse bazate pe inteligență artificială care au captat atenția publicului, inclusiv programul de generare de imagini Dall-E 2 și chatbotul ChatGPT. În cazul în care licitația se va finaliza la această evaluare, OpenAI ar fi unul dintre puținele startup-uri capabile să obțină bani la evaluări mai mari pe piața privată, unde investitorii s-au retras de la noi tranzacții.

Microsoft Corp. a fost, de asemenea, în discuții avansate pentru a-și mări investiția în OpenAI, potrivit Journal. În 2019, Microsoft a investit 1 miliard de dolari în OpenAI și a devenit partenerul său preferat pentru comercializarea de noi tehnologii pentru servicii precum motorul de căutare Bing și aplicația de design Microsoft Design.

OpenAI, condusă de investitorul în tehnologie Sam Altman, a fost fondată ca organizație non-profit în 2015 cu scopul de a continua cercetările în domeniul inteligenței artificiale în beneficiul umanității. Printre finanțatorii săi inițiali se numără Tesla Inc. șeful executiv Elon Musk, cofondatorul LinkedIn Reid Hoffman și domnul Altman.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: