Boeing primește bani de la NASA pentru un avion care să consume mai puțin carburnat / Proiectul de cercetare va dura 7 ani, iar avionul va avea consum și emisii reduse cu 30 %

boeing 737 max

NASA a anunţat că a acordat 425 de milioane de dolari companiei Boeing, pentru proiectul ”Sustainable Flight Demonstrator” al agenţiei, relatează Reuters. Boeing va colabora cu NASA pentru ”a construi, testa şi pilota o aeronavă demonstrativă la scară largă şi pentru a valida tehnologiile care vizează reducerea emisiilor”, a spus agenţia.

Pe parcursul a şapte ani, NASA va investi 425 de milioane de dolari, în timp ce Boeing şi partenerii săi vor contribui cu restul de finanţare a acordului, estimat la aproximativ 725 de milioane de dolari.

Avionul demonstrativ cu un singur culoar ”Transonic Truss-Braced Wing” îşi propune să reducă consumul de combustibil şi emisiile cu până la 30%.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Inginerul şef al Boeing Greg Hyslop a spus că programul ”reprezintă o oportunitate de a proiecta, construi şi pilota un avion experimental la scară largă, rezolvând în acelaşi timp noi probleme tehnice”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Avioanele cu un singur culoar generează aproape jumătate din emisiile aviaţiei la nivel mondial.

NASA intenţionează să finalizeze testele până la sfârşitul anilor 2020, astfel încât tehnologiile ar putea avea un impact asupra deciziilor industriei cu privire la avioanele de următoarea generaţie, în anii 2030.

Administratorul NASA, Bill Nelson, a spus că scopul proiectului este de ”a produce şi testa un demonstrator la scară largă, care va ajuta la dezvoltarea viitoarelor avioane comerciale care sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cu beneficii pentru mediu, pentru industria aviaţiei comerciale şi pentru pasagerii din întreaga lume”.

Directorul general al Boeing, Dave Calhoun, a declarat în noiembrie că următoarele avioane comerciale complet noi ale producătorului de avioane nu vor apărea probabil până la mijlocul anilor 2030 şi că îmbunătăţirea emisiilor este un factor cheie.