Marile bănci americane majorează dividendele după ce au trecut testul de stres al Fed

morgan stanley sediu Sursa foto: advisor.morganstanley.com

Marile bănci americane, inclusiv JPMorgan Chase , Wells Fargo și Morgan Stanley, au declarat vineri că intenționează să își majoreze dividendele trimestriale, după ce au trecut testul anual de stres al Rezervei Federale, transmite CNBC.

JPMorgan plănuiește să își majoreze plățile la 1,05 dolari pe acțiune de la 1 dolar pe acțiune începând cu trimestrul al treilea, sub rezerva aprobării consiliului de administrație, a precizat banca cu sediul la New York într-un comunicat.

“Rezultatele testului de stres din 2023 al Rezervei Federale arată că băncile sunt rezistente – chiar și atunci când rezistă la șocuri severe – și continuă să servească drept pilon de rezistență pentru sistemul financiar și pentru economia în general”, a declarat directorul general al JPMorgan, Jamie Dimon, în comunicat. “Creșterea de dividende intenționată de consiliul de administrație reprezintă un nivel sustenabil și modest mai mare de distribuire a capitalului către acționarii noștri”.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Miercuri, Fed a publicat rezultatele exercițiului său anual și a declarat că toate cele 23 de bănci care au participat au depășit pragul de reglementare. Testul dictează cât de mult capital pot returna băncile acționarilor prin răscumpărări și dividende. În cadrul examenului din acest an, băncile au trecut printr-o “recesiune globală severă”, cu un șomaj care a urcat la 10%, un declin de 40% al valorii imobilelor comerciale și o scădere de 38% a prețurilor locuințelor.

După ce au trecut testul, Wells Fargo a anunțat că își va majora dividendele la 35 de cenți pe acțiune, de la 30 de cenți pe acțiune, iar Morgan Stanley a spus că își va crește plata la 85 de cenți pe acțiune, de la 77,5 cenți pe acțiune.

Goldman Sachs a anunțat cea mai mare creștere pe acțiune dintre marile bănci, ducându-și dividendul la 2,75 dolari pe acțiune de la 2,50 dolari pe acțiune.

Între timp, Citigroup a anunțat că își va majora plata trimestrială la 53 de cenți pe acțiune, de la 51 de cenți pe acțiune, cea mai mică creștere dintre colegii săi.

Acest lucru se datorează probabil faptului că, în timp ce JPMorgan și Goldman au surprins analiștii în această săptămână cu rezultate peste așteptări care au permis reducerea amortizoarelor de capital, Citigroup s-a numărat printre băncile care și-au văzut amortizoarele crescând după testul de stres.

“Deși am fi preferat în mod clar să nu vedem o creștere a amortizorului nostru de capital la stres, aceste rezultate demonstrează totuși rezistența financiară a Citi în toate mediile economice”, a declarat directorul general al Citigroup, Jane Fraser, în comunicatul companiei sale.

Toate marile bănci s-au abținut de la a anunța planuri specifice de a mări răscumpărarea de acțiuni. De exemplu, JPMorgan și Morgan Stanley au declarat fiecare că ar putea răscumpăra acțiuni folosind planurile de răscumpărare anunțate anterior; Wells Fargo a declarat că are “capacitatea de a răscumpăra acțiuni ordinare” în cursul anului viitor.

Analiștii au declarat că băncile vor fi probabil mai conservatoare în ceea ce privește planurile de returnare a capitalului în acest an. Acest lucru se datorează faptului că se așteaptă ca finalizarea reglementărilor bancare internaționale să sporească nivelurile de capital pe care cele mai mari firme globale, precum JPMorgan, ar trebui să le mențină.

Există și alte motive pentru ca băncile să păstreze capitalul: Băncile regionale ar putea, de asemenea, să fie obligate să respecte standarde mai ridicate ca parte a răspunsului autorităților de reglementare la prăbușirea Silicon Valley Bank din martie, iar o potențială recesiune ar putea crește viitoarele pierderi din credite pentru acest sector, transmite CNBC.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: