Microsoft va separa serviciul de chat şi videoconferinţă Teams de suita sa de productivitate Microsoft 365

telemunca-teleworking-computer-calculator-Pexels-e1604673995101 Foto: Telemuncă / Pexels.com

Gigantul tehnologic american Microsoft a anunţat joi că îşi va separa serviciul de chat şi videoconferinţă Teams de suita sa de productivitate Microsoft 365, în încercarea de a atenua preocupările legate de concurenţă ale Uniunii Europene, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Începând cu 1 octombrie anul acesta, Microsoft va vinde pachetele fără Teams la un preţ redus cu 24 de euro (26 dolari) pe an în regiunile SEE (Spaţiul Economic European) şi Elveţia.

Clienţii existenţi care deţin deja o suită cu Teams pot alege să rămână cu pachetul lor actual sau să migreze la un produs fără aplicaţia de videoconferinţă.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Pachetul Microsoft 365 bazat pe abonament, cunoscut anterior ca Office 365, a apreciat anterior Teams drept bijuteria coroanei ofertelor sale de aplicaţii orientate la locul de muncă, care includ Word şi Excel.

Software-ul Teams a debutat în 2017 şi a câştigat teren în rândul utilizatorilor, deoarece a facilitat comunicarea text şi video la locul de muncă în timpul pandemiei de Covid-19.

Microsoft a declarat în martie că intenţionează să lanseze o nouă versiune de Teams, care va fi de două ori mai rapidă decât predecesorul său.

Autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană au deschis în iulie o investigaţie antitrust cu privire la gruparea Microsoft Teams cu alte produse Office, invocând preocupări anticoncurenţiale.

Ancheta, care este în desfăşurare, a marcat prima investigaţie antitrust a UE asupra Microsoft din peste un deceniu, un rival al Teams, deţinut de Salesforce, Slack, depunând o plângere la autorităţile europene din motive de competitivitate, în 2020.

Salesforce nu a răspuns imediat unei cereri CNBC de cometariu.

Oficialii UE şi-au exprimat îngrijorarea că titanul tehnologic dinRedmond ”poate acorda Teams un avantaj de distribuţie, neoferind clienţilor posibilitatea de a alege dacă să includă sau nu accesul la acel produs atunci când se abonează la suitele lor de productivitate şi ar putea fi limitat interoperabilitatea dintre suitele sale de productivitate şi oferte concurente.”

Microsoft s-a angajat joi să îmbunătăţească şi resursele de interoperabilitate cu Microsoft 365 şi Office 365. De asemenea, va crea mecanisme pentru a găzdui aplicaţii web Office în cadrul aplicaţiilor şi serviciilor concurente.

”Apreciem claritatea care a reieşit asupra mai multor preocupări în urma discuţiilor ample şi constructive cu Comisia Europeană. Având beneficiul acestei clarităţi, credem că este important să începem să luăm măsuri semnificative pentru a aborda aceste preocupări”, a declarat Nanna-Louise Linde, vicepreşedinte Microsoft European Government Affairs, într-o postare pe blog.

”Credem că aceste schimbări echilibrează interesele concurenţilor noştri cu cele ale clienţilor de afaceri europeni, oferindu-le acces la cele mai bune soluţii posibile la preţuri competitive”, a adăugat ea, recunoscând că ancheta UE este în prezent în faza incipientă.

”Luăm notă de anunţul Microsoft. Nu avem alte comentarii de făcut”, a declarat un purtător de cuvânt al UE pentru CNBC:

Microsoft se află separat în atenţia autorităţilor de reglementare din Marea Britanie, care i-au blocat planurile iniţiale de a prelua compania de jocuri Activision Blizzard din cauza preocupărilor legate de înăbuşirea concurenţei pe piaţa de jocuri în cloud în curs de dezvoltare.

Microsoft a prezentat săptămâna trecută o nouă propunere de înţelegere pentru achiziţie, oferind noi concesii, pe care Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe din Marea Britanie le va studia acum, cu termenul limită de decizie de 18 octombrie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: