Înalta Curte desființează deciziile prin care Curtea de Apel și Tribunalul București au anulat legalitatea selecției directoratului Hidroelectrica din anul 2019

BNR Hidroelectrica listare Bursa de Valori București Sursa foto: Ilona Andrei/ G4Media

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să desființeze deciziile prin care anterior Curtea de Apel București și Tribunalul București au anulat procedura prin care „perla energiei” din România, Hidroelectrica, și-a ales directoratul în anul 2019. Procesul a fost inițiat de un fost director financiar concediat și apoi repus în funcție tot de către instanță.

Astfel, Hidroelectrica susține că Înalta Curte certifică astfel atât legalitatea, cât și corectitudinea desfășurării procedurii de selecție a managementului Hidroelectrica în conformitate cu O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

În aprilie 2022, Tribunalul București a luat o decizie fără precedent și a anulat procedura prin care Hidroelectrica și-a ales directoratul în anul 2019. La acel moment, compania era în plină procedură de listare.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Procesul a fost inițiat Petronel Chiriac, fost director financiar al companiei. În noiembrie 2017, Petronel Chiriac a fost concediat, dar ulterior a contestat decizia de concediere. Printr-o decizie pronunțată în decembrie 2020, instanța a hotărât să îi dea dreptate lui Petronel Chiriac și l-a repus în funcția deținută la Hidroelectrica înainte de concediere. De asemenea, Tribunalul a mai decis că Hidroeletrica trebuie să îi plătească lui Petronel Chiriac despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul, de la data concedierii si până la reintegrarea efectivă, sume actualizate cu dobânda legală şi indicele de inflaţie, calculate la data plăţii efective, scria atunci Financial Intelligence.

Directoratul Hidroelectrica era format atunci din: Bogdan Badea, președinte, și membrii Marian Bratu, Răzvan Ionuț Pătăliu, Radu Cristian Pop și Cristian Vladoianu.

Ulterior, în martie 2023, și Curtea de Apel București a desființat directoratul Hidroelectrica. confirmând decizia dată de Tribunalul București.

Acum, în iulie 2024, Înalta Curte de Casație și Justiție a întors ambele decizii și a decis că directoratul se află în legalitate.

Hidroelectrica amintește că, pe fondul procesului, pentru continuarea procedurilor de listare la bursă, întreaga echipă managerială a fost nevoită să renunțe la mandatul definitiv încredințat pe patru ani, fiind ulterior numită în aceeași componență, cu mandat provizoriu.

Societatea Hidroelectrica are – începând cu data de 7 noiembrie 2023, o nouă conducere, ca urmare a parcurgerii unui proces de selecție a managementului profesionist și transparent, cu respectarea tuturor rigorilor impuse de O.U.G. 109.

Noua echipă este formată din Karoly Borbely – Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO”, Bogdan-Nicolae Badea, Chief Investment Officer – „CIO”, Radu-Ioan Constantin, Chief Administrative Officer – „CAO”, Marian Fetita, Chief Financial Officer – „CFO”, Ianaș Rădoi, Chief Operating Officer – „COO”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. N-a desfiintat nimic. In justitia romana, hoptararile aranjate se comanda si executa la ultima instanta. Liberalul Predoiu isi permitea sa anunte verdictul chiar inainte de a se pronunta instanta.

  2. Hotararea a fost “optimizata” de Doru Traila acesta fiind cabinetul care a reprezentat Hidroelectrica. Faptul ca anumiți candidați au primit punctaje pentru diplome de doctorat pe care nu le aveau și au fost numiți în acel directorat pe falsuri arata puterea de optimizare a cabinetului Traila în fata judecătorilor milogi și corupti

  3. Ziaristul asumat cu numele de scena” Redacția” a preluat copy paste aberațiile juridice scrise de departamentul de presa. Știrea este de acum 1 an rostogolita acum pe banii din Publicitate. Dacă ar avea pregătire profesionala adecvata ziaristul asumat cu numele Redacția ar sesiza ca ICCJ nu poate desființa hotărârea Tribunalului care a decis Nulitatea procesului de selecție. Înaltă Curte a cerut rejudecarea Apelului și atât. La momentul acesta exista valabila Hotărârea Tribunalului care a decis ca selecția Directoratului din 2019 a fost fraudata și a anulat o. Raportat la selecția din 2023 selecția din 2019 este aproape curata. Dar Comisia Europeană știe mai multe….pop corn pentru spectacolul care urmează. Prietenii știu de ce 🙂

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.