Sancțiunile economice pe care le pregătesc Statele Unite în cazul în care Rusia invadează Ucraina

Joe Biden sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Administrația Biden și aliații săi elaborează un set de sancțiuni financiare, tehnologice și militare împotriva Rusiei, despre care spun că vor intra în vigoare în câteva ore în cazul în care Rusia va invada Ucraina, în speranța să-i explice președintelui Vladimir Putin costul ridicat pe care l-ar avea decizia sa, scrie New York Times.

Oficialii au descris detaliile acestor planuri pentru prima dată, chiar înaintea unei serii de negocieri diplomatice pentru a diminua criza cu Moscova. Discuțiile încep luni la Geneva.

Planurile pe care Statele Unite le-au discutat cu aliații în ultimele zile includ oprirea celor mai mari instituții financiare ale Rusiei de la tranzacțiile globale, impunerea unui embargo asupra tehnologiei de fabricație americană sau proiectată în America necesară industriilor legate de apărare și de consum.

Discuțiile de luni vor fi conduse de secretarul adjunct de stat, Wendy R. Sherman, un diplomat cu experiență care a negociat acordul nuclear din 2015 cu Iranul. Se așteaptă ca oficialii ruși să insiste pentru „garanții de securitate”, inclusiv interzicerea desfășurării oricăror rachete în Europa care ar putea lovi Rusia și plasarea de armament sau trupe în fostele state sovietice care au aderat la NATO după căderea Zidului Berlinului.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: