Portofoliul de bitcoin al Tesla se apropie de 2 miliarde de dolari

bitcoin sursa foto: Unsplash

Constructorul american de automobile electrice Tesla Inc a informat luni că valoarea de piaţă a portofoliului său de bitcoin era de 1,99 miliarde de dolari la data de 31 decembrie 2021, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Într-un document remis Autorităţii de reglementare a pieţelor financiare americane (SEC), Tesla, care anul trecut a investit 1,50 miliarde de dolari în bitcoin, a informat că a înregistrat pierderi de aproximativ 101 milioane de dolari de pe urma deprecierii valorii criptomonedei bitcoin. Scăderea valorii criptomonedei bitcoin a făcut ca Tesla să înregistreze pierderi, pe măsură ce a scăzut valoarea portofoliului său de bitcoin.

Anul trecut, pentru scurt timp, Tesla a acceptat şi criptomonede drept formă de plată pentru anumite produse. Însă, directorul general Elon Musk a încetat să mai accepte monede digitale ca mijloc de plată, aducând ca argument îngrijorările legate de impactul asupra mediului al operaţiunilor de minare de bitcoin.

În luna martie a anului trecut, Tesla anunţa că a câştigat 128 de milioane de dolari de pe urma vânzării unei părţi din portofoliul său de bitcoin. În perioada ce a trecut de atunci, Tesla nu a dezvăluit nicio modificare a portofoliului său de bitcoin.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: