Băncile europene se pregătesc de noi sancțiuni după ce Rusia a ordonat trupelor să intre în regiunile separatiste din estul Ucrainei. Băncile din Austria, Italia și Franța, cele mai expuse Rusiei

sediu banca, sedii bancare, birouri Sursa foto: Pexels

Băncile europene se pregătesc marți pentru noi sancțiuni după ce Rusia a ordonat trupelor să intre în regiunile separatiste din estul Ucrainei, scrie Reuters. Băncile europene, în special cele din Austria, Italia și Franța, sunt cele mai expuse Rusiei din lume și, de câteva săptămâni, sunt în alertă maximă în cazul în care guvernele impun noi sancțiuni împotriva țării.

Uniunea Europeană discută despre interzicerea comerțului cu obligațiuni de stat rusești și sancționarea a sute de persoane, deciziile care ar putea fi luate marți. De asemenea, Statele Unite pregătesc un pachet de sancțiuni.

Noel Quinn, șeful HSBC, una dintre cele mai mari bănci din Europa, a declarat marți că este îngrijorat de riscul de impactul pe care sancțiunile îl vor avea asupra piețelor globale, deși expunerea directă a băncii a fost limitată.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

În același timp, ING, care are o prezență mare în Rusia, a declarat: „O nouă escaladare a conflictului ar putea avea consecințe negative majore”.

În timp ce guvernele discută despre diverse sancțiuni, băncile germane au spus că acestea trebuie să se asigure că sancțiunile sunt „precise și lipsite de ambiguitate”, eliminând orice interpretare. Detaliile sunt importante deoarece nerespectarea ar risca sancțiuni severe.

„Pentru bănci, este esențial ca sancțiunile să fie formulate într-o manieră suficient de precisă și lipsită de ambiguitate și să nu lase întrebări deschise pentru interpretare”, au declarat reprezentanții ING.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: