Preţurile petrolului au crescut joi, în contextul informațiilor că Germania nu se mai opune embargoului asupra petrolului rusesc,

petrol Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au crescut joi, după informaţii conform cărora Germania nu se mai opune embargoului asupra petrolului rusesc, ceea ce ar putea limita şi mai mult livrările pe piaţa globală a ţiţeiului, deja tensionată, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Traderii au reacţionat la informaţiile din presă cu privire la comentariile de marţi ale ministrului german al Economiei, Robert Habeck, care a spus că cea mai mare economie a UE ar putea face faţă unui embargo al UE asupra importurilor de petrol rusesc şi că Germania speră să găsească modalităţi de a înlocui petrolul rusesc cu alte oferte.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,89 dolari, la 107,21 USD pe baril, până la ora 18:38 GMT (21:38 ora României).

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 2,61 dolari sau cu 2,6%, până la 104,63 dolari pe baril.

Germania se bazează în mare măsură pe importurile ruseşti de energie şi s-a opus unei interdicţii complete. Înainte de războiul din Ucraina, petrolul rusesc reprezenta aproximativ o treime din aprovizionarea Germaniei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Acum o lună, Habeck a spus că ţara şi-a redus dependenţa de petrolul rusesc la 25% din importuri.

”Ca urmare a acestui fapt, petrolul din lumea liberă va fi mai scump, iar petrolul de după Cortina de Fier va scădea şi mai mult în valoare şi va fi redus mai mult”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

Moscova a început să folosească exporturile de energie ca o armă în urma răspunsului Statelor Unite şi a aliaţilor la invazia Rusiei în Ucraina.

Rusia a întrerupt furnizarea de gaze către Polonia şi Bulgaria şi încearcă să împingă UE să adopte noul său sistem de plăţi pentru gaze, care implică deschiderea de conturi la Gazprombank, unde plăţile în euro sau dolari ar fi convertite în ruble.

Producţia de petrol din Rusia ar putea scădea cu până la 17% în 2022, potrivit unui document al Ministerului Economiei, văzut de Reuters, în timp ce ţara se confruntă cu sancţiunile occidentale.

În ciuda acestui deficit aşteptat, grupul de producători OPEC+, care cuprinde Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţi conduşi de Rusia, este de aşteptat să-şi menţină ritmul modest de creştere a producţiei atunci când se va reuni pe 5 mai, au declarat surse pentru Reuters.

 

Comentarii

  1. Nimic nu costa lumea mai mult decat petrolul si gazele rusesti. Nemtii s-au desfatat cu goanga probolsevica Merkel.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.