Analiză RE/Max: Zonele centrale și cele cu proiecte de infrastructură și servicii sunt cele mai bune şi sigure investiţii pe termen lung

imobiliar, locuinta, prima casa Sursa foto: FNGCIMM

Zonele centrale rămân cele mai bune şi sigure investiţii pe termen lung, precum şi ariile cu proiecte mari de infrastructură și servicii în curs de dezvoltare, arată o analiză realizată de o companie imobiliară și citată de Agerpres.

În primul trimestru al anului, RE/MAX România anunţă că a intermediat 2.295 de tranzacţii, în valoare de aproximativ 130 de milioane de euro.

Comparativ cu trimestrul I din 2021, intermedierile companiei au crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 20% ca volum şi 23% ca valoare, iar comisioanele înregistrate de companie au cunoscut o creştere de aproximativ 43%, până la circa 2,9 milioane de euro.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

“Marii poli economici ai ţării au rămas în topul pieţei imobiliare şi în acest interval, dintre care Braşovul a înregistrat creşteri procentuale mai mari decât celelalte capitale regionale, raportat la preţuri. Cele mai mari tranzacţii intermediate de birourile RE/MAX România în T1 2022 au fost: o vilă de peste 1,6 milioane de euro din Cluj, un teren de construcţie/dezvoltare de peste 1,55 milioane de euro în Bucureşti, respectiv o proprietate industrială din Bucureşti, în valoare de 1,3 milioane de euro. Totuşi, segmentul rezidenţial s-a remarcat în această perioadă, cu o creştere de 25% a numărului de tranzacţii în cadrul reţelei”, spun reprezentanții lanțului de agenții.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit reprezentanţilor RE/MAX, se observă o preferinţă tot mai mare pentru locuinţe mai spaţioase şi astfel a crescut considerabil numărul de tranzacţii cu apartamente de două şi trei camere, precum şi segmentul case, care a avut cea mai mare creştere procentuală. De asemenea, o altă tendinţă remarcată în ultima perioadă constă în orientarea spre zonele adiacente oraşelor, zonele metropolitane.

Specialiştii imobiliari menţionează, de asemenea, că zonele centrale rămân cele mai bune şi sigure investiţii pe termen lung, precum şi ariile cu proiecte mari de infrastructură pe rol în dezvoltare (mall-uri, parcuri, artere noi, centre comerciale, centre de birouri etc.), unde preţurile pot cunoaşte creşteri semnificative după lansarea acestor noi proiecte.

În România, RE/MAX este cea mai extinsă reţea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de agenţi imobiliari, peste 60 de francize şi mai mult de 800 de membri.

La nivel mondial, compania este lider în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Înfiinţată în anul 1973, în Denver, RE/MAX are, în prezent, peste 140.000 de agenţi afiliaţi, în 8.300 de birouri, aflate în peste 110 de ţări. În Europa, compania îşi desfăşoară activitatea în 40 de ţări.