Agenţia Internaţională pentru Energie nu se aşteaptă ca măsurile G7 pentru a contracara evitarea plafonării preţurilor energiei ruse să schimbe situaţia aprovizionării cu ţiţei

petrol Sursa foto: Pixabay

Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE) nu se aşteaptă ca măsurile G7 pentru a contracara evitarea plafonării preţurilor energiei ruse să schimbe situaţia aprovizionării cu ţiţei şi produse petroliere, a spus directorul executiv al AIE, Fatih Birol, citat de Reuters, conform News.ro.

G7, Uniunea Europeană şi Australia au convenit să impună un plafon de preţ de 60 de dolari pe baril ţiţeiului rusesc pe mare şi, de asemenea, să stabilească o limită superioară de preţ pentru produsele petroliere ruseşti, pentru a priva Moscova de venituri în urma invaziei sale în Ucraina.

G7 va intensifica eforturile de a contracara ocolirea plafoanelor, ”evitând în acelaşi timp efectele de propagare şi menţinând aprovizionarea globală cu energie”, a declarat grupul sâmbătă, fără a oferi detalii, în timpul întâlnirii anuale a liderilor statelor membre.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

AIE, care furnizează G7 analize şi contribuţii în domeniul energiei, nu vede aplicarea sporită a plafoanelor de preţ care afectează aprovizionarea globală cu petrol şi combustibil, a declarat Birol pentru Reuters, într-un interviu acordat pe marginea summitului.

”Orice schimbare semnificativă a pieţelor o vom reflecta, ca întotdeauna, în analiza noastră, în rapoartele noastre, dar deocamdată nu văd un motiv pentru a face o schimbare în analiza noastră”, a spus el.

Potrivit lui Birol, plafonul de preţ a atins două obiective principale: nu a declanşat strângerea pieţelor, deoarece petrolul rusesc a continuat să curgă, dar în acelaşi timp veniturile Moscovei au fost reduse.

“Rusia a jucat cartea energiei şi a eşuat. Dar există câteva lacune, unele provocări pentru o mai bună funcţionare a plafonului preţului petrolului”, a spus Birol.

INVESTIŢII ÎN GAZE

G7 a readus, de asemenea, sprijinul pentru investiţiile în gaze în comunicatul de sâmbătă, în sensul că a spus că este o soluţie ”temporară”, pentru a aborda potenţialele deficienţe ale pieţei şi pe măsură ce naţiunile încearcă să se decupleze de energia rusă.

Mişcarea i-a alarmat pe activiştii climatici, care au avertizat că grupul ar putea să nu reuşească să îşi atingă obiectivul de emisii nete de carbon zero până în 2050 şi de a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius (2,7 Fahrenheit).

”Ar putea avea un anumit impact, dar ţările au reiterat încă o dată că, dacă există unele impacturi care să încetinească în acea zonă, vor accelera în celelalte zone şi nu le va schimba determinarea de a atinge obiectivul de 1,5 grade Celsius”, a spus Birol.

”Tranziţia la energie curată are loc şi mult mai rapid decât cred mulţi”, a subliniat acesta.

Schimbarea de limbaj a fost adusă de Germania, cândva un cumpărător de top de gaze ruseşti, au spus surse, iar comunicatul nu are inclus un interval de timp pentru investiţii în sectorul gazelor.

“Nu există o determinare a vreunui interval de timp acolo, dar cred că principala problemă este din cauza dependenţei, în special, a ţărilor europene de gazul rusesc aproape de zeci de ani. Acum nu este uşor să schimbi totul de la o zi la alta. Cancelarul (german) (Olaf) Scholz a spus clar din nou ş

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Lacomeii Public-Privat au tupeu sa comenteze. Sa le extraga de pe alta Planeta ca asta e ocupata de State Suverane..

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.