Angajații gigantului petrolier Shell vor primi bonusuri, după ce compania a raportat profituri record

Shell Sursa foto: Facebook / Shell

Gigantul petrolier Shell va oferi angajaților săi un bonus unic de 8% după ce compania a raportat profituri record din prețurile ridicate la petrol și gaze, scrie BBC.

Majoritatea celor 82.000 de angajați pe care compania îi are în întreaga lume vor primi un spor de salariu, dar directorii de top vor fi excluși.

Shell a spus că premiul reflectă succesul financiar al companiei și „nu a fost un răspuns” la creșterea costului vieții.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Profiturile extraordinare ale companiilor energetice au determinat politicienii să lanseze apeluri pentru taxe mai dure pentru a ajuta familiile cu facturi în creștere.

Shell a raportat săptămâna trecută profituri în al doilea trimestru de 9 miliarde de lire sterline, după ce a cules beneficiile prețurilor mai mari ale gazului și petrolului.

Rivalul său BP a raportat, de asemenea, cel mai mare profit trimestrial din ultimii 14 ani, cu profituri subiacente de 6,9 ​​miliarde de lire sterline.

Creșterea uriașă a profiturilor companiilor a fost alimentată de prețurile mai mari la petrol și gaze, care au crescut brusc din cauza războiului din Ucraina.

În ultimele luni, Rusia a redus livrările către Europa în urma invaziei și este de temut că ar putea închide complet robinetele.

Potențialul problemelor de aprovizionare cu gaze a dus la creșterea prețului cu ridicata, ceea ce a condus la companiile energetice să transfere aceste costuri asupra clienților – împingând facturile la energie în uz casnic la niveluri fără precedent.

Prețul ridicat al petrolului a determinat și prețul benzinei și motorinei să atingă cote record la pompe în ultimele luni, inflația – ritmul cu care prețurile cresc – la un maxim din ultimii 40 de ani.

Shell a transmis că personalul său va primi 8% din salarii ca bonus „în semn de recunoaștere a contribuției pe care oamenii noștri au adus-o la performanța operațională puternică a Shell într-un context recent provocator”.

„Premiul le permite acelor angajați să împărtășească succesul nostru operațional și financiar actual – nu este un răspuns la provocări legate de inflație sau costul vieții”, a adăugat compania.

Aproximativ 5.000 dintre angajații Shell din Marea Britanie vor beneficia de bonus, cu toate acestea, 1.200 de angajați ai Shell Energy Retail, afacerea sa de furnizare pentru uz casnic cu pierderi, nu vor primi bonusurile.

Shell a mai spus că va returna acționarilor săi miliarde de dolari după ce și-a publicat rezultatele financiare trimestriale luna trecută.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut companiilor de petrol și gaze să facă față taxelor speciale, declarând că este „imoral” ca firmele să profite de pe urma războiului din Ucraina.

„Această lăcomie grotescă îi pedepsește pe cei mai săraci și vulnerabili oameni, în timp ce distruge singura noastră casă comună”, a spus Guterres.

Guvernul Regatului Unit a introdus un pachet de măsuri pentru a ajuta oamenii cu facturile la energie, cum ar fi o reducere de 400 de lire sterline, și a anunțat, de asemenea, în mai că firmele de petrol și gaze vor plăti un plus de 25% din profit.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: