Averea gospodăriilor din SUA a scăzut cu un record de 6.100 de miliarde de dolari, la cel mai redus nivel din ultimul an

drapel SUA dolari

Averea cumulată a gospodăriilor din SUA a scăzut cu un record de 6.100 de miliarde de dolari, la cel mai redus nivel din ultimul an, deoarece impactul evoluţiei negative a preţurilor acţiunilor a depăşit cu mult contribuţia câştigurilor suplimentare aduse de valorile imobiliare, potrivit unui raport al Rezervei Federale (Fed), citat de Reuters, transmite News.ro.

Averea cumulată netă a gospodăriilor a scăzut la 143.800 miliarde de dolari, la sfârşitul lunii iunie, de la 149.900 miliarde de dolari la sfârşitul lunii martie, înregistrând a doua reducere trimestrială consecutivă, arată datele Fed.

Până în iunie, averea cumulată a americanilor a scăzut cu peste 6.200 mii de miliarde de dolari, de la un record de 150.000 de miliarde de dolari la sfârşitul anului 2021.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Scăderea netă a bogăţiei în trimestrul al doilea a fost cu aproximativ 30 de miliarde de dolari mai mare decât scăderea record anterioară, înregistrată cu doi ani mai devreme, pe măsură ce debutul pandemiei de Covid-19 a schimbat pieţele financiare.

Această scădere – în trimestrul al doilea din 2020 – rămâne în continuare cea mai mare în termeni procentuali, de 5,2%, faţă de 4,1% în cel mai recent raport.

Cea mai recentă scădere a fost condusă de o scădere de 7.700 miliarde de dolari a valorilor pieţei bursiere, pe măsură ce acţiunile au alunecat pe o piaţă conservatoare, de timp ”urs”, în prima jumătate a anului, din cauza îngrijorărilor legate de creşterea inflaţiei şi de răspunsul agresiv al Fed cu creşterile ratei dobânzii.

Scăderea pieţei de acţiuni a depăşit un câştig de 1.400 miliarde de dolari a valorilor imobiliare.

Datoria totală nefinanciară a crescut cu o rată anualizată de 6,5%, după ce a avansat cu o rată de 8,3% în primul trimestru, arată datele Fed.

Creşterea datoriilor gospodăriilor a încetinit, de asemenea, la o rată anuală de 7,4%, de la 8,3% în primele trei luni ale anului, în timp ce nivelul datoriilor de afaceri, federale, de stat şi locale a crescut.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: