Averea gospodăriilor din SUA a scăzut cu un record de 6.100 de miliarde de dolari, la cel mai redus nivel din ultimul an

drapel SUA dolari

Averea cumulată a gospodăriilor din SUA a scăzut cu un record de 6.100 de miliarde de dolari, la cel mai redus nivel din ultimul an, deoarece impactul evoluţiei negative a preţurilor acţiunilor a depăşit cu mult contribuţia câştigurilor suplimentare aduse de valorile imobiliare, potrivit unui raport al Rezervei Federale (Fed), citat de Reuters, transmite News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Averea cumulată netă a gospodăriilor a scăzut la 143.800 miliarde de dolari, la sfârşitul lunii iunie, de la 149.900 miliarde de dolari la sfârşitul lunii martie, înregistrând a doua reducere trimestrială consecutivă, arată datele Fed.

Până în iunie, averea cumulată a americanilor a scăzut cu peste 6.200 mii de miliarde de dolari, de la un record de 150.000 de miliarde de dolari la sfârşitul anului 2021.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Scăderea netă a bogăţiei în trimestrul al doilea a fost cu aproximativ 30 de miliarde de dolari mai mare decât scăderea record anterioară, înregistrată cu doi ani mai devreme, pe măsură ce debutul pandemiei de Covid-19 a schimbat pieţele financiare.

Această scădere – în trimestrul al doilea din 2020 – rămâne în continuare cea mai mare în termeni procentuali, de 5,2%, faţă de 4,1% în cel mai recent raport.

Cea mai recentă scădere a fost condusă de o scădere de 7.700 miliarde de dolari a valorilor pieţei bursiere, pe măsură ce acţiunile au alunecat pe o piaţă conservatoare, de timp ”urs”, în prima jumătate a anului, din cauza îngrijorărilor legate de creşterea inflaţiei şi de răspunsul agresiv al Fed cu creşterile ratei dobânzii.

Scăderea pieţei de acţiuni a depăşit un câştig de 1.400 miliarde de dolari a valorilor imobiliare.

Datoria totală nefinanciară a crescut cu o rată anualizată de 6,5%, după ce a avansat cu o rată de 8,3% în primul trimestru, arată datele Fed.

Creşterea datoriilor gospodăriilor a încetinit, de asemenea, la o rată anuală de 7,4%, de la 8,3% în primele trei luni ale anului, în timp ce nivelul datoriilor de afaceri, federale, de stat şi locale a crescut.