Banca Angliei ar putea majora din nou rata dobânzii din cauza inflației

Redacția feb. 6, 2023 0 comentarii
Bank of England, banca angliei

Următoarea mișcare a ratelor dobânzilor din Marea Britanie este mai probabil să fie o nouă majorare decât o pauză sau o reducere, deoarece este prea devreme pentru a fi siguri că inflația ridicată a fost învinsă, a declarat luni unul dintre membrii Comitetului de politică monetară al Băncii Angliei, scrie Financial Times.

Catherine Mann, un membru extern al MPC care a votat pentru mai multe creșteri ale ratelor dobânzilor decât alți membri ai comitetului, a declarat că așteaptă „o decelerare semnificativă și susținută a creșterilor de prețuri cu frecvență mai mare și a măsurilor inflației subiacente” înainte de a se gândi la o pauză în creșterea ratelor dobânzilor.

Săptămâna trecută, MPC a majorat costurile de împrumut cu o jumătate de punct procentual până la nivelul maxim al ultimilor 15 ani, de 4%, cu un vot de șapte la doi în favoarea creșterii ratei.

Mann, vorbind la o conferință în Ungaria, a adăugat că ar fi mai bine să continue să majoreze ratele dobânzilor chiar dacă nu este sigură că inflația a atins vârful, deoarece astfel de puncte de cotitură sunt foarte greu de stabilit cu certitudine până la mult timp după ce au avut loc. Marea Britanie risca să se afle în „cea mai nefavorabilă poziție” la nivel internațional, cu o creștere scăzută și o inflație ridicată.

Banca Angliei / Sursa foto: Bank of England

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *