Biden extinde vaccinarea obligatorie la două treimi dintre angajații americani

joe biden

Joe Biden a optat joi pentru acțiunea în forță și a decretat vaccinarea obligatorie pentru două treimi dintre angajații americani, scrie boursorama.com.

Președintele democrat a semnat un decret prin care funcționarii executivului au obligația de a se vaccina, fără a mai putea recurge la testare regulată, sub pedeapsa unor sancțiuni disciplinare, potrivit Casei Albe.

Sunt vizați de asemenea salariații subcontractorilor agențiilor federale, personalul azilelor de bătrâni care primesc subvenții federale (17 milioane de persoane) și școlile plasate sub control federal (școlile militare sau tribale).

Pentru sectorul privat, Departamentul Muncii va instaura obligația vaccinării sau a unui test săptămânal de detectare pentru angajații companiilor cu peste 100 de salariați, respectiv peste 80 de milioane de persoane.

“În total, obligația vaccinării va viza circa 100 de milioane de americani, respectiv două treimi dintre muncitori”, a afirmat Joe Biden.

Acesta a criticat actorii politici care „lucrează activ pentru a submina împotriva Covid-19″ și care interzic măsurile stricte precum purtatul măștii în numele libertăților individuale.

Responsabili republicani au denunțat o “nebunie” și un plan “neconstituțional”, în special în ceea ce privește marile companii. “Seamănă mult cu o dictatură”, a scris pe Twitter grupul partidului republican din Camera Reprezentanților.

Președintele democrat are nevoie de un succes pe frontul sanitar, după mai multe înfrângeri suferite în plan economic și politic și în toiul avalanșei de critici legate de gestionarea evacuărilor din Afganistan.

Statele Unite, unde 53,3% din populație este complet vaccinată, este țara care a înregistrat cele mai multe decese legate de noul coronavirus, cu 650.000 de morți.

sursa foto: Facebook The White House

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *