Boris Johnson lansează legea ”libertăţilor Brexitului”, într-o economie care a resimțit din plin efectele despărțirii de UE

londra, marea britanie, uk, brexit Sursa foto: Pixabay

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni un proiect de lege ment să dea rapid pagina legislaţiei moştenite de la Uniunea Europeană (UE), la doi ani după un Brexit ale cărui beneficii întârzie să se concretizeze, relatează agenția AFP, citată de News.ro. Potrivit Guvernului, aceste reforme urmează să permită companiilor britanice să economisească un miliard de lire sterline (1,2 miliarde de euro) cu ”hârţoage” şi ”povara reglementărilor”. Pe de altă parte, companiile se plâng de obstacole create de Brexit.

Liderul conservator, care se află în prezent într-o poziţie extrem de delicată din cauza unui scandal provocat de o serie de petreceri organizate în timpul carantinei la Guvern (”partygate”) – vrea să convingă cu privire la virtuţile Brexitului, a cărui realizare, după ani de paralizie politică după refrendum, a fost cheia succesului său electoral în decembrie 2019, notează AFP.

Acest nou proiect de lege – ”libertăţile Brexitului” (”Brexit Freedoms”) – vizează să facliteze procesul aflat în curs în vederea modificării sau abandonării legislaţiei moştenite de la UE.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Potrivit Guvernului, aceste reforme urmează să permită companiilor britanice să economisească un miliard de lire sterline (1,2 miliarde de euro) cu ”hârţoage” şi ”povara reglementărilor”.

Însă multe dintre aceste întreprinderi se plâng de obstacole create de Brexit.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit unei anchete a sectorului manufacturier britanic, publicată recent, două treimi dintre întreprinderile chestionate estimează că Brexitul le-a obstrucţionat, în diverse grade, activităţile.

Jumătate dintre ele se tem că se pot confrunta cu noi dificultăţi în acest an, odată cu intrarea deplină în vigoare a controalelor vamale.

Boris Johnson salută, într-un comunicat, Brexitul drept ”un moment istoric şi începutul unui nou capitol pentru ţata noastră” şi estimează că proiectul său de lege va permite ”eliberarea şi mai mult a avantajelor Brexitului, iar întreprinderile vor putea astfel să cheltuiască mai mult din banii pe care-i au în investiţii, inovaţie şi crearea de locuri de muncă”.

Guvernul separatist scoţian, departe a împărtăşi acest entuziasm, cere Londrei să rezolve problemele cu care se confruntă secrtorul alimentar – lipsa forţei de muncă şi birocraţia.

”De doi ani, Brexitul a eşuat să aducă cel mai mic beneficiu populaţiei scoţiene rurale”, acuză într-un comunicat ministrul însărcinat cu acest dosar în Guvernul local, Mairi Gougeon.

Guvernul scoţian cere, din cauza penuriei forţei de muncă, să se acorde vize pe o perioadă de doi ani şi subliniază că cele 30.000 de vize destinate muncitorilor sezonieri, anunţate la sfârşitul lui decembrie de către Guvernul britanic, sunt cu mult mai puţine decât cele 55.700 considerate necesare de către sindicate din acestor sector din Regatul Unit.