Ciolacu, despre măsurile privind prețurile din energie: Această compensare nu cred că mai este de actualitate, ţinând cont de impactul deja solicitat de către Ministerul Energiei de 31 de miliarde

Marcel Ciolacu Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că această compensare a prețurilor la energie nu crede că mai este de actualitate, ţinând cont de impactul deja solicitat de către Ministerul Energiei, respectiv 31 de miliarde, lucru care este imposibil pentru bugetul României.

„Din punctul meu de vedere, cel puţin pe zona casnică, trebuie venit cu o reglementare a preţului. Am văzut şi sistemul grecesc, în care au un preţ stabilit, pentru fiecare tip de energie, dacă e pe cărbune, nuclear, eolian, panouri verzi sau hidro şi de la acel preţ se vine cu o supraimpozitare”, a arătat Ciolacu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat „cineva a strecurat, în Ordonanţă, să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 440, ca să fie această supraimpozitare” şi a spus că şi-ar dori ca primul-ministru să afle cine a strecurat acest preţ mediu în Ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine, subteran, face jocurile în România pentru energie.

Ciolacu a spus că a există deja o abordare pe aceste luni în care energia este deja vândută. „Am văzut că această liberalizare, să nu îi mai spun tâmpită, haotică, cum spune BNR-ul, a dus de fapt la inventarea din nou a băieţilor deştepţi din energie. A fost vândută energia cu 300, 400, anul trecut, iar astăzi, o cumpărăm cu toţii la un preţ de 3.000. Avem o supraimpozitare la producători, dar şi acolo cineva a strecurat, în Ordonanţă, să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 440, ca să fie această supraimpozitare şi chiar mi-aş dori ca primul-ministru să afle cine a strecurat acest preţ mediu în Ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine, subteran, face jocurile în România pentru energie”, a spus Ciolacu, precizând că el ştie că politicile energetice sunt făcute de ministerul Energiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.