Compania românească de IT Bento semnează un contract pentru fonduri europene în valoare de 25 de milioane de lei pentru dezvoltarea unei platforme integrate

bani, finante, lei, financiar, deficit Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Compania românească de IT Bento anunță aprobarea unui proiect cu fonduri europene în valoare de aproximativ 25 de milioane de lei în cadrul Programului Operațional Competitivitate (POC) 2014 – 2020, din care aproximativ 15,1 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile. Cu aceste fonduri, Bento urmărește să dezvolte o platformă integrată și structurarea ei sub forma unor produse standard, care pot deservi clienții fără să fie nevoie de a dezvolta de fiecare dată aplicații personalizate pentru aceștia.

„Platforma se aliniază strategiei companiei de dezvoltare a produselor proprii, Bento FSM și Bento MDM fiind două dintre acestea, cărora le vom adăuga, prin intermediul platformei, noi module folosind aceeași tehnologie, astfel încât să rezulte un sistem modular integrat,” a declarat Radu Scarlat, Președintele Consiliului de Administrație al Bento. 

Proiectul „Platforma pentru transformarea digitală modulară în mediul enterprise și sectorul public” pentru care Bento primește finanțare prin POC 2014 – 2020 face parte din Axa Prioritară 2 – „Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă” și vizează dezvoltarea unei platforme modulare menite să automatizeze și optimizeze procesele din cadrul organizațiilor în care unul sau mai multe module ale acesteia vor fi implementate. Platforma se va adresa organizațiilor atât din mediul privat, cât și public, iar prin intermediul acesteia vor fi digitalizate total sau parțial activitățile unor companii sau instituții publice.  

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

În ultimii doi ani, pandemia cauzată de COVID-19 a accelerat digitalizarea la nivelul companiilor și instituțiilor publice. Astfel, acestea au început să investească puternic în infrastructura IT și în soluții digitale prin care să își automatizeze diversele activități. 

Conform conducerii Bento, în prezent, fenomenul digitalizării a ajuns în etapa următoare a acestei dezvoltări, aceea în care organizațiile urmăresc să își personalizeze din ce în ce mai mult soluțiile IT de care au nevoie. Aceste soluții personalizate au în vedere o serie de factori determinanți, precum dimensiunea organizației, specificul industriei din care aceasta face parte, locația, obiectivele de business, modul de lucru, soluțiile software existente, etc., iar versiunile standardizate de aplicații software nu pot oferi eficiența maximă vizată de acestea, în special în cazul companiilor cu afaceri complexe. 

Astfel, platforma pe care Bento o va realiza cu sprijinul fondurilor nerambursabile atrase are în vedere cererea tot mai accentuată pentru soluții informatice din partea organizațiilor, dinamica în ceea ce privește nevoia de personalizare a soluțiilor la cerințele specifice ale companiilor și instituțiilor publice, precum și creșterea apetitului acestora pentru soluții de digitalizare în cloud. 

Finanțarea proiectului se întinde până la data de 31 decembrie 2023, iar ulterior, Bento va avea de îndeplinit o serie de indicatori de performanță pentru o perioadă de trei ani, care se referă la aspecte precum crearea platformei menționate, extinderea cu cel puțin șase clienți existenți sau noi care să folosească platforma realizată de companie și atingerea unei rentabilități de 1,29. Rentabilitatea se calculează ca raportul dintre cifra de afaceri directă sau indirectă realizată în urma vânzării soluțiilor din cadrul platformei și valoarea nerambursabilă a proiectului, de 15,1 milioane de lei.

Contribuția în ceea ce privește cofinanțarea proiectului, în valoare de aproximativ 9,4 milioane de lei, este alcătuită din mai multe componente: o parte provine din profitul aferent anilor 2021, 2022, și 2023, o altă parte din capitalul atras în cadrul plasamentului privat din noiembrie 2021, precum și din finanțarea bancară disponibilă companiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: