Continental, companie germană prezentă și în România, a înrăutăţit previziunile privind vânzările anuale, pentru a doua oară în acest an

continental Foto: Continental, Facebook

Producătorul german de componente auto şi anvelope Continental a înrăutăţit luni, pentru a doua oară în acest an, previziunile privind vânzările anuale, din cauza cererii slabe din industrie în Europa şi America de Nord, chiar dacă a raportat un profit trimestrial peste aşteptări, transmit Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres.

Acum, Continental se aşteaptă în 2024 la vânzări între 39,5 şi 42 miliarde de euro, faţă de un nivel anterior de 40 – 42,5 miliarde de euro previzionat în august, revizuirea fiind în întregime cauzată de evoluţiile diviziei ContiTech.

Prognoza din august reprezenta o înrăutăţire a previziunilor, la acel moment Continental citând cererea mai slabă de automobile în Europa şi pentru înlocuirea anvelopelor în America de Nord.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Totuşi, în trimestrul trei din 2024 profitul s-a situat la 873 milioane de euro, depăşind estimările cu aproximativ 11%, pe fondul disciplinei în materie de preţuri şi al reducerilor de costuri la divizia sa de componente auto, care ar urma să fie scindată până la finalul lui 2025.

Anul acesta, Continental anunţase concedieri la această divizie, care are aproximativ 100.000 de angajaţi.

“Continental nu se aşteaptă la o redresare a afacerilor industriale în trimestrul patru din 2024, dar înregistrăm progrese în programul de reducere a costurilor”, se arată în comunicatul dat luni publicităţii de grupul german.

Continental, Robert Bosch şi ZF Friedrichshafen îşi reduc cheltuielile pentru a face faţă declinului din sectorul auto. Clienţii lor, inclusiv Volkswagen şi Mercedes-Benz Group, îşi reduc eforturile de electrificare, ca răspuns la cererea slabă, astfel încât furnizorii care investesc în noile tehnologii se confruntă cu dificultăţi.

Împreună, Bosch şi ZF intenţionează să concedieze peste 20.000 de angajaţi, iar producătorul german de mașini și piese auto Schaeffler, care are fabrici și în România și care anterior a trimis angajați din Brașov în șomaj tehnic, după cum a scris în exclusivitate Economedia, a declarat marțea trecută, pe 5 noiembrie, că intenționează să concedieze 4.700 de persoane în Europa și să închidă două unități, după ce profitul său operațional s-a redus aproape la jumătate în trimestrul al treilea, subliniind provocările din industria auto europeană, scrie Reuters.

Reprezentanții locali Schaeffler nu au furnizat detalii dacă planurile afectează și afacerile din România, la solicitarea Economedia.

Continental se numără printre giganţii industriali germani care au fost afectaţi de tranziţia la o economie mai curată. Tranziţia este una deosebit de dificilă pentru sectorul auto german, care a crescut graţie producţiei unor automobile de calitate, echipate cu motoare cu combustie, şi care beneficia de sute de producători locali de componente.

În România, Continental Automotive Products (Timiș),  a avut afaceri de 4,6 miliarde de lei în 2023, în creștere cu 3% față de anul precedent și un profit net de 639,65 milioane de lei (-5% față de anul precedent). Numărul de angajați a ajuns la 2593, aceștia fiind cu 82 mai mulți decât în 2022. Obiectul de activitate al societății este fabricarea anvelopelor si a camerelor de aer, resaparea si refacerea anvelopelor. Continental are însă o amprentă mult mai mare în economia locală: grupul este prezent în România cu toate cele trei domenii de activitate. Astfel, Continental deţine cinci unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2023, Continental avea peste 20.300 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni. În perioada 1999 – 2023 Continental a investit peste 2.3 miliarde de euro în activităţile din România, conform companiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: