Elrond, al doilea unicorn românesc, vrea să cumpere prima companie cu licență de e-money din România / Tranzacția așteaptă acordul BNR

Beniamin Mincu Elrond

Elrond, un startup care activează în domeniul blockchain și al criptomonedelor și care a devenit al doilea unicorn românesc după UiPath, anunță că vrea să achiziționeze Capital Financial Services SA (ce activează pe piață sub brandul Twispay), compania deținătoare a primei licențe de e-money din România, și că așteaptă aprobarea tranzacției de către Banca Națională a României (BNR).

Twispay este licențiată de Banca Națională a României să opereze că instituție emitentă de moneda electronică în Spațiul Economic European.

Având calitatea de membru principal Visa și MasterCard, Capital Financial Services SA prestează servicii de procesare plăți pentru mai mult de 300 de comercianți online, printre care și Blue Air, cea mai mare companie aeriană din România.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Achiziția include transferul integral al acțiunilor Capital Financial Services SA, care ar putea astfel permite startupului Elrond să faciliteze utilizatorilor săi accesarea de servicii financiare, în deplină conformitate cu reglementările în vigoare. Compania ar putea astfel oferi utilizatorilor săi, printre altele, conturi cu IBAN, carduri prepaid atașate și procesarea de plăți cu moneda electronică reglementată.

Monedele electronice au fost create ca o alternativă digitală pentru bani, cu scopul de a automatiza tranzacțiile financiare precum plățile sau comerțul electronic. Elrond Network afirmă că dorește să dea substanță și să îmbunătățească utilitatea acestui cadru, despre care spune că este deja funcțional și bine reglementat, prin adăugarea unei tehnologii blockchain care este rapidă, scalabilă și are costuri insignifiante.

Ultimul pas necesar pentru finalizarea achiziției Capital Financial Services SA este aprobarea Băncii Naționale a României.

Elrond e-Gold, o monedă virtuală lansată la Sibiu a transformat compania care a creat-o în cel de-al doilea unicorn românesc, adică o firmă privată care valorează peste un miliard de dolari.

Pe piață există deja 17 milioane de criptomonede Elrond care valorează acum aproape 85 de dolari pe unitate ceea ce înseamnă o capitalizare de peste 1,4 miliarde de dolari, a explicat recent pentru G4media.ro Beniamin Mincu, unul dintre cei doi frați din Tălmaciu, Sibiu, care alături de Lucian Todea, și alți tineri IT-iși, au creat Elrond.

Compania din Sibiu a creat şi un portofel electronic care permite tranzacţii financiare la viteze foarte mari. Folosește tehnologia blockchain, care generează un cod la scala globală a internetului. În plus, Elrond a lansat aplicația Maiar, asemănătoare Revolut, unde împătimiții pot tranzacționa criptomonede.

Elrond a devenit al doilea unicorn românesc, după UiPath. Acesta din urmă, un startup din domeniul automatizării, a depăşit pragul de un miliard de dolari în 2018, iar acum a ajuns pe locul 5 la nivel mondial, cu o capitalizare de 35 de miliarde de dolari.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: