Germania analizează posibilitatea de a reutiliza gazoductul Nord Stream 2 pentru gazele naturale lichefiate

Redacția iun. 24, 2022 0 comentarii
nord stream 2, gaze naturale, gazoduct, energie, rusia, germania, gazprom

Guvernul german are în vedere transformarea unor părți din gazoductul Nord Stream 2 într-o conexiune pentru un terminal de gaz natural lichefiat pe coasta Mării Baltice, transmite Reuters.

Revista Der Spiegel a relatat vineri că ministerul german al economiei ia în considerare exproprierea părții din sistemul de conducte situate pe teritoriul german și izolarea acesteia de restul conductei. Raportul nu a citat nicio sursă.

Rusia a declarat că ar fi o problemă pentru avocați dacă Germania ar lua astfel de măsuri. Gigantul rus Gazprom a finalizat gazoductul Nord Stream 2, care a fost proiectat să dubleze fluxul de gaz rusesc direct către Germania, la sfârșitul anului trecut, dar acesta nu a fost încă utilizat. Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că nu va intra în funcțiune după ce relațiile cu Moscova s-au rupt înainte de invazia Rusiei în Ucraina.

Fluxurile de gaze naturale din Rusia sunt în scădere de săptămâni întregi, iar Germania, conștientă de riscul unor penurii energetice dăunătoare din punct de vedere economic, caută locuri pentru a stoca aceste gaze naturale lichefiate.

Germania a închiriat patru nave specializate, așa-numitele FSRU, pentru a regazifica GNL pe mare și a-l introduce în sistemele de conducte de pe uscat.

Un loc de debarcare în Marea Baltică, care să le completeze pe cele de la Wilhelmshaven și Brunsbuettel din Marea Nordului, ar extinde capacitatea. Estul și sudul Germaniei depind în special de gazul rusesc prin conducte și ar beneficia de pe urma diversificării, a declarat Spiegel. Conductele care ar fi transportat gazul Nord Stream 2 ar putea fi refolosite.

Sursa foto: Nord-Stream.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *