Germania: O asociație de protecție a consumatorilor îi dă în judecată pe furnizorii E.ON şi Hansewerk Natur pentru prețurile ridicate la încălzirea centralizată

Redacția nov. 20, 2023 0 comentarii
calorifer, incalzire, energie termica, repartitor caldura

Federaţia germană a Organizaţiilor pentru Protecţia Consumatorilor (VZBV) a intentat un proces colectiv furnizorilor E.ON şi Hansewerk Natur, din cauza preţurilor pe care le-au impus pentru încălzirea centralizată, a anunţat duminică ziarul Funke Mediengruppe, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Niciuna din companii nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii.

Din 2021, E.ON şi Hansewerk Natur au majorat preţurile cu peste 100% în câteva zone, iar în unele cazuri preţurile au crescut de aproape patru ori.

“Au lipsit condiţiile legale pentru ca E.ON şi Hansewerk Natur să majoreze preţurile atât de mult şi într-un mod netransparent”. Încălzirea centralizată în Germania nu este prietenoasă cu consumatorii, lipseşte concurenţa, libertatea de alegere şi există puţină transparenţă în privinţa preţurilor”, a declarat Ramona Pop, membru al Board-ului VZBV.

Cu acest proces colectiv, VZBV caută să obţină rambursări directe pentru consumatorii implicaţi în proces. Consumatorii care cred că sunt afectaţi se pot alătura procesului colectiv gratuit, înregistrându-se la Oficiul Federal de Justiţie, a adăugat Ramona Pop.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *