Greva angajaţilor din cadrul Poştei Române continuă marţi. Conducerea companiei a deschis două dosare în instanţă

posta romana Sursa foto: posta-romana.ro

Greva angajaţilor din cadrul Poştei Române continuă marţi, la nivel naţional, în condiţiile în care conducerea companiei a deschis două dosare în instanţă, unul pentru suspendarea grevei şi unul pentru constatarea nelegalităţii grevei, a anunţat marţi Blocul Naţional Sindical (BNS), conform Agerpres.

Reprezentanţii sindicatului susţin că se vor prezenta miercuri în instanţa de judecată pentru a-şi formula apărarea.

“În timp ce ministrul Digitalizării încearcă o mediere pe cale amiabilă cu reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, conducerea Companiei Naţionale Poşta Română a deschis două dosare în instanţă. Unul pentru suspendarea grevei şi unul pentru constatare nelegalitate grevă şi daune. Reprezentanţii sindicatului se vor prezenta mâine (miercuri, n.r.) în instanţa de judecată pentru a-şi formula apărarea. Greva angajaţilor din cadrul C.N. Poşta Română continuă şi astăzi (marţi, n.r.) la nivel naţional”, se precizează în comunicat.

Angajaţi ai Companiei Naţionale “Poşta Română” au intrat de luni, ora 00:00, în grevă, cerând creşterea cu 400 de lei net a salariilor, precum şi majorarea sporului de loialitate. Conform BNS, peste 7.000 de membri din 32 de judeţe din ţară sunt în grevă.

Luni după-amiaza, o delegaţie a Blocului Naţional Sindical, condusă de preşedintele Dumitru Costin, a participat la o şedinţă de negociere cu ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, şi reprezentanţii managementului Poştei Române.

Propunerea înaintată de conducerea companiei şi Ministerul Cercetării, după o şedinţă de negociere de 6 ore, vizează o creştere salarială pentru angajaţii Poştei Române în două tranşe: la 1 iulie, când salariul minim creşte la 3.700 de lei brut (de la 3.300 de lei brut în prezent) şi la 1 septembrie, cu încă 420 de lei brut”, precizează BNS. Astfel, cumulat, un angajat al Poştei Române ar primi o creştere salarială netă de 369 lei în medie.

Sursa foto: posta-romana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *