Grupuri de campanie din SUA se pregătesc să returneze peste 1,1 milioane de dolari, donații primite de la magnatul cripto Sam Bankman-Fried, arestat în Bahamas

dolari Sursă foto: Unsplash

Cele mai mari trei grupuri de campanie ale Partidului Democrat din SUA se pregătesc să returneze peste 1,1 milioane de dolari pe care i-au primit sub formă de donaţii de la magnatul criptomonedelor Sam Bankman-Fried, în prezent încarcerat în Bahamas, relatează agenția Reuters, citată de News.ro.

Comitetul Naţional Democrat a declarat că alocă 815.000 de dolari, fonduri primite de la Bankman-Fried, în lumina ”potenţialelor încălcări ale finanţării campaniei” făcute de miliardar.

Comitetul Senatorial de Campanie Democrat a declarat că va pune deoparte 103.000 de dolari, iar  Comitetul de Campanie Democrat pentru Congres, care supraveghează campania partidului pentru Camera Reprezentanţilor, a declarat că va aloca 250.000 de dolari.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Toate cele trei grupuri au spus că aşteaptă îndrumări cu privire la ce să facă cu banii daţi, litigii în derulare.

Bankman-Fried, fondatorul platformei de criptomonede FTX, a fost arestat lunea trecută în Bahamas, după ce procurorii americani l-au acuzat pe tânărul de 30 de ani că şi-a însuşit miliarde de dolari şi că a încălcat legile de campanie în ceea ce a fost descris drept una dintre cele mai mari fraude financiare ale Americii.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Procurorii au spus că Bankman-Fried s-a angajat într-o schemă de fraudare a clienţilor FTX prin deturnarea depozitelor acestora pentru a plăti cheltuieli şi datorii şi pentru a face investiţii în numele fondului său de cripto speculaţii, Alameda Research LLC.

Aceştia l-au acuzat pe Bankman-Fried că a folosit banii furaţi pentru a efectuat ”contribuiţii de campanie de zeci de milioane de dolari”.

Bankman-Fried, care a strâns o avere evaluată la peste 20 de miliarde de dolari, a fost unul dintre cei mai mari donatori politici în timpul alegerilor de la jumătatea mandatului.

Dezvăluirile despre alegerile federale arată că a dat aproximativ 40 de milioane de dolari unor grupuri şi campanii aliniate în mare parte la democraţi.

Însă mărimea completă a donaţiilor sale rămâne neclară, în urma unui interviu cu jurnalista independentă Tiffany Fong, în care fostul director a spus că banii lui au ajuns în mod egal la republicani şi democraţi.

Bankman-Fried a spus că cheltuielile sale pro-republicane nu au fost dezvăluite publicului, o zonă a finanţării campaniei cunoscută sub numele de ”bani negri”.

Fostul director executiv al FTX, Sam Bankman-Fried, urmează să apară luni în instanţă în Bahamas pentru a-şi revoca decizia de a contesta extrădarea în Statele Unite, unde se confruntă cu acuzaţii de fraudă, a declarat sâmbătă o persoană familiarizată cu chestiunea.