Guvernul britanic naționalizează o fabrică de cipuri a firmei americane Coherent, aflată în dificultate, pentru a-şi asigura cipuri necesare armatei

semiconductori placa Sursa foto: Pixabay

Guvernul britanic a cumpărat o fabrică aflată în dificultate de la firma americană Coherent pentru a asigura fabricarea internă a semiconductorilor cu arseniură de galiu, utilizate în tehnologia militară, inclusiv în avioane de luptă, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Guvernul a declarat vineri că uzina din Newton Aycliffe, în nordul Angliei, este singurul producător autohton sigur ai semiconductorilor respectivi.

Acesta a spus că achiziţia, evaluată de  surse la 20 de milioane de lire sterline, ar menţine 100 de locuri de muncă calificate.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

În timp ce guvernele britanice rareori cumpără sau conduc companii, sectorul semiconductorilor, care produce cipuri pentru dispozitive digitale şi industriale, a fost un subiect central în ultimul timp datorită rolului său critic în economie şi securitate naţională.

În urmă cu trei ani, statul a cumpărat o altă fabrică britanică de semiconductori, Newport Wafer Fab, pentru a preveni vânzarea acesteia către o firmă olandeză deţinută de o companie chineză.

”Acest guvern recunoaşte importanţa strategică a semiconductorilor ca tehnologie critică pentru viitorul Regatului Unit şi un factor important pentru creşterea guvernului şi a misiunilor de energie curată”, a spus guvernul vineri.

Fabrica Newton Aycliffe a avut doficultăţi în ultimele 12 luni, după ce a pierdut contracte comerciale. Guvernul a spus că va investi în firmă, care va fi redenumită Octric Semiconductors UK.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: