Indicele preţurilor de producţie din China a scăzut în iulie la un minim al ultimelor 17 luni, în contradicţie cu tendinţa ascendentă globală

metalurgie, fabrica, muncitor, productie Sursa foto: Pixabay

Indicele preţurilor de producţie din China a scăzut în iulie la un minim al ultimelor 17 luni, în contradicţie cu tendinţa ascendentă globală, în condiţiile în care încetinirea activităţilor de construcţii a afectat cererea pentru materii prime. Cu toate acestea, creşterea preţurilor de consum a atins un maxim al ultimilor doi ani, transmite Reuters, scrie News.ro.

Astfel, indicele preţurilor de producţie a crescut cu 4,2% faţă de ingtervalul similar al anului trecut, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică (BNS), faţă de o creştere de 6,1% în iunie şi prognoza mediană a analiştilor de 4,8%.

Creşterea preţurilor de producţie din China a încetinit de la cel mai ridicat nivel din ultimii 26 de ani, atins în octombrie anul trecut, oferind factorilor de decizie politică o anumită marjă de manevră pentru a stimula economia în declin, chiar dacă băncile centrale din alte părţi se străduiesc să atenueze inflaţia cu creşteri agresive ale ratelor dobânzilor.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Indicele preţurilor de consum (IPC) a crescut cu 2,7% faţă de aceeaşiu perioadă a anului trecut, cel mai rapid ritm din iulie 2020, dar sub prognozele pentru un avans de 2,9%.

Guvernul a stabilit o ţintă anuală de inflaţie a preţurilor de consum de aproximativ 3%, în timp ce premierul Li Keqiang a declarat luna trecută că China va putea menţine creşterea preţurilor din 2022 sub ritmul de 3,5%, în încercarea de a evidenţia necesitatea de a stabiliza preţurile şi ocuparea forţei de muncă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: