Miza pe AI: Al doilea cel mai mare producător mondial de cipuri a anunțat că va investi 75 de miliarde de dolari în inteligenţă artificială, până în 2028

cip chip cipuri semiconductor sursa TSMC Foto: TSMC

Compania sud-coreeană SK Hynix, al doilea mare producător de cipuri la nivel mondial, va investi 103.000 miliarde de woni (74,6 miliarde de dolari) până în 2028, pentru a-şi consolida afacerea cu cipuri, concentrându-se pe inteligenţa artificială, a anunţat duminică compania sa mamă, SK Group, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

SK Group a mai spus că intenţionează să obţină 80.000 de miliarde de woni până în 2026 pentru a investi în inteligenţă artificială şi semiconductori, precum şi pentru a finanţa randamentele acţionarilor, eficientizând în acelaşi timp cele peste 175 de filiale ale sale.

Conglomeratul a subliniat planurile în urma unei întâlniri de strategie de două zile, care urmăreşte să revigoreze grupul după ce SK Hynix, principalul său producător de bani, şi divizia de baterii pentru vehicule electrice a grupului au suferit pierderi mari.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

SK Group a declarat că a căutat să-şi îmbunătăţească competitivitatea concentrându-se pe lanţul său de valoare pentru AI, inclusiv cipuri de memorie cu lăţime de bandă mare (HBM), centre de date AI şi servicii AI, cum ar fi asistenţii AI personalizaţi.

Într-un moment de tranziţie, ”este necesară o schimbare preventivă şi fundamentală”, a declarat preşedintele SK Group Chey Tae-won, citat în comunicat.

În cadrul întâlnirii, directorii au convenit, de asemenea, să ia măsuri treptate pentru a ajusta numărul de filiale din grup la ”o gamă gestionabilă”, fără a preciza amploarea reducerii.

Presa locală a relatat că SK Innovation, care deţine cel mai mare rafinător de petrol şi producător de baterii din ţară, SK On, ar trebui să urmărească o fuziune cu afiliatul profitabil al gazelor SK E&S.

Grupul se aşteaptă ca profitul său înainte de impozitare să ajungă la aproximativ 22.000 de miliarde de woni în acest an, revenind de la o pierdere de anul trecut, cu obiectivul de a atinge un profit înainte de impozitare de 40.000 de miliarde de woni până în 2026.

Coreea de Sud, care găzduieşte cei mai mari producători de cipuri de memorie din lume, Samsung Electronics şi SK Hynix, a rămas în urmă unor rivali în domenii precum proiectarea cipurilor şi fabricarea cipurilor contractuale.

La începutul acestui an, guvernul a anunţat un pachet de asistenţă de 26.000 de miliarde de woni (19 miliarde de dolari) pentru afacerile sale cu cipuri, invocând necesitatea de a ţine pasul în domenii precum proiectarea cipurilor şi fabricarea prin contract, pe fondul ”războiului total” pe piaţa globală a semiconductorilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: