Noi reclamanți și inculpați în procesul în care Elon Musk e acuzat că a condus o schemă piramidală pentru a susține Dogecoin

dogecoin, criptomoneda, moneda virtuala Sursă foto: Unsplash

Procesul în valoare de 258 de miliarde de dolari în care Elon Musk e acuzat că a condus o schemă piramidală pentru a susține criptomoneda Dogecoin s-a extins, adăugând șapte noi investitori reclamanți și șase noi inculpați, inclusiv afacerea sa de construcție de tuneluri Boring Co, transmite Reuters.

Potrivit unei plângeri modificate depuse marți seară la tribunalul federal din Manhattan, Musk, compania sa de automobile electrice Tesla Inc. (TSLA.O), compania sa de turism spațial SpaceX, Boring și alții au determinat în mod intenționat creșterea prețului Dogecoin cu peste 36.000% în decurs de doi ani și apoi au lăsat moneda să se prăbușească.

Procedând astfel, inculpații “au profitat de zeci de miliarde de dolari” pe seama altor investitori în Dogecoin, în timp ce știau de la început că moneda nu avea valoare intrinsecă și că valoarea sa “depindea exclusiv de marketing”, se arată în plângere.

Tesla, SpaceX și Boring nu au răspuns imediat, miercuri, la solicitările de comentarii. Tesla și-a desființat departamentul de relații cu presa în 2020.

Plângerea inițială a fost depusă în iunie.

La scurt timp după aceea, Musk, cea mai bogată persoană din lume, a scris pe Twitter că va “continua să susțină Dogecoin” și, într-un interviu, a spus că “oamenii care lucrează în jurul fabricii la SpaceX sau Tesla” i-au cerut acest sprijin, se arată în plângerea modificată.

Printre alți noi inculpați se numără și Fundația Dogecoin, care se autointitulează o organizație non-profit care oferă guvernanță și sprijin pentru Dogecoin. Aceasta nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Pagubele de 258 de miliarde de dolari reprezintă triplul declinului estimat al valorii de piață a Dogecoin din mai 2021.

Aceasta a fost în jurul momentului în care Musk, jucând rolul unui expert financiar fictiv într-un segment “Weekend Update” al emisiunii “Saturday Night Live” de la NBC, a numit Dogecoin “o escrocherie”.

Dogecoin se tranzacționa miercuri la aproximativ 6 cenți, în scădere de la aproximativ 74 de cenți în mai 2021.

Cazul este Johnson et al v. Musk et al, U.S. District Court, Southern District of New York, nr. 22-05037.

 

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

  1. ‘Bogatia’ lui Musk reflecta Gradul de Coruptie din America, Samburele tuturor.

    Ar da un exemplu frumos lumii, sa-l racoreasca putin si nu doar pt. Dogecoin.

    Tesla este cea mai mare schema piramidala inventata vreodata.

    Culmea, modul corporatiilor de functionare rescriu istoria, va uitati la pretul maxim al actiunii Tesla, de ex. , n-a trecut vreodata de 400 $ (dupa split).

    Ar trebui cumva mentionat faptul c-a existat un ‘split’ pe grafice, altfel e orwellian maxim.

    Practic, schimba regulile jocului din joc si toata lumea e perfect in regula.

    Am ajuns sclavii unor ‘responsabilitati limitate’, ce poate fi mai parsiv decat insasi conceptul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *