Presa maghiară: Comisia Europeană nu investighează fabricile de baterii din China, care inundă Ungaria

Redacția sept. 21, 2023 0 comentarii
audi-baterii-e1581457048746

Fabricile de acumulatoare din Ungaria înfiinţate cu investiții chineze nu sunt afectate de faptul că Comisia Europeană (CE) a demarat o investigație pentru a stabili dacă poate impune taxe punitive asupra mașinilor electrice importate din China, a declarat purtătorul de cuvânt al politicii comerciale a Comisiei Europene, Miriam Ferrer García, scrie ziarul ungar Népszava.

Purtătorul de cuvânt a mai afirmat că investigaţia se aplică doar importului de vehicule, respectiv nu se extinde nici asupra importurilor de baterii chineze, şi nici asupra investițiilor chineze realizate în UE. La înființarea fabricilor de acumulatoare în Ungaria trebuie să se țină seama de prevederile legislației privind examinarea investițiilor străine directe în Uniunea Europeană.

Despre ancheta anti-subvenţie a vorbit preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul discursului său de evaluare anuală privind starea Uniunii Europene, susţinut săptămâna trecută. Analiza, care va dura luni de zile, trebuie să determine dacă producătorii mențin în mod artificial prețul vehiculelor electrice chinezești, care inundă Europa, la un nivel scăzut cu ajutorul unor subvenții mari de la stat.

Foto: Producția de baterii electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *