Prețurile la gazele naturale din Europa au crescut cu 20%, după ce Rusia a anunțat că oprește livrările de gaze prin Nord Stream 1 pentru trei zile

Redacția aug. 22, 2022 0 comentarii
gazprom, gaze, nord stream 2, gazoduct, rusia, energie, furnizor

Prețurile europene la gaze și energie electrică au crescut brusc, în timp ce panica privind aprovizionarea cu energie din Rusia a cuprins piețele, iar politicienii au avertizat cetățenii să se pregătească pentru o iarnă grea, scrie Bloomberg.

Prețul gazului a crescut cu până la 21%, în timp ce energia electrică din Germania a depășit pentru prima dată 700 de euro (695 de dolari) pe megawatt-oră. Rusia a anunțat că va opri gazoductul său cheie Nord Stream 1pentru trei zile de reparații pe 31 august, ridicând din nou îngrijorarea că nu se va întoarce după lucrări.

Europa a fost în suspans în ceea ce privește livrările prin această legătură timp de săptămâni, fluxurile fiind reluate doar la niveluri foarte scăzute după ce a fost închisă pentru lucrări luna trecută.

Europa se află într-o situație precară, în condițiile în care mai este doar o lună până la începerea oficială a sezonului de încălzire de iarnă. Națiunile se grăbesc să umple depozitele de stocare, dar sunt încă puternic dependente de gazul rusesc, iar orice reducere suplimentară ar putea însemna că raționalizarea devine o realitate.

Sursa foto: Facebook/ Gazprom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *