Preţurile petrolului au scăzut cu aproape 2%, pe fondul reducerii îngrijorării privind riscurile de transport în Marea Roşie

petrol Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au scăzut joi cu aproape 2%, în condiţiile reducerii îngrijorărilor legate de întreruperile transportului maritim pe ruta Mării Roşii, chiar dacă tensiunile din Orientul Mijlociu continuă să se agraveze, transmite Reuters, citat de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent cu livrare în februarie au scăzut cu 1,3%, la 78,58 dolari pe baril, în tranzacţii reduse înainte de expirarea lor iminentă, în timp ce contractul mai activ pentru luna martie a scăzut cu 1,53 de cenţi, sau cu aproximativ 1,9%, la 78,01 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul WTI din SUA au coborât cu 1,4 de cenţi, sau cu aproximativ 1,9%, în la 72,71 dolari pe baril.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Preţurile petrolului au scăzut cu aproape 2% miercuri, deoarece marile firme de transport maritim au început să se întoarcă în Marea Roşie.

Grupul Maersk din Danemarca va orienta aproape toate navele de containere care navighează între Asia şi Europa prin Canalul Suez de acum înainte, în timp ce deviază doar câteva în jurul Africii, a arătat joi programul grupului.

Companiile maritime mari, inclusiv giganţii transportatori de containere Maersk şi Hapag-Lloyd au încetat să mai folosească rutele Mării Roşii şi Canalul Suez la începutul acestei luni, după ce gruparea militantă Houthi din Yemen a început să vizeze navele, perturbând comerţul global.

Cu toate acestea, o coaliţie creată de SUA pentru a calma tensiunile din Marea Roşie nu a întreprins până acum o acţiune coordonată, aşa cum se spera.

La o săptămână după lansarea forţei maritime, mulţi aliaţi nu vor să fie asociaţi cu aceasta, reflectând parţial fisurile create de conflictul din Gaza, în care SUA îşi menţin sprijinul ferm pentru Israel, chiar dacă criticile internaţionale asupra ofensivei acestuia în Gaza cresc.

Israelul şi-a escaladat puternic războiul la sol din Gaza încă dinainte de Crăciun, şeful de personal israelian Herzi Halevi spunând reporterilor săptămâna aceasta că războiul va continua ”multe luni”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: