Preţurile petrolului au scăzut joi cu 2%

pexels-pixabay-petrol sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au scăzut cu 2% joi, inversând creşterile iniţiale, deoarece datele săptămânale privind creşterea stocurilor de benzină şi distilate din SUA au umbrit o reducere peste aşteptări a stocurilor de ţiţei, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Cotaţia ţiţeiului Brent a scăzut cu 1,57 dolari, sau cu 2%, la 79,01 dolari pe baril, după ce a crescut anterior peste 1 dolar.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 1,47 dolari, sau cu 2%, la 73,57 dolari.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Cererea scăzută de combustibil şi creşterile mari ale stocurilor în datele de la Administraţia pentru informaţii în domeniul energiei din SUA au influenţat preţurile.

Stocurile de benzină au crescut cu 10,9 milioane de barili, până la 237 de milioane de barili, cea mai mare creştere de la o săptămână la săptămână din ultimii 30 de ani.

Stocurile de distilate au crescut săptămâna trecută cu 10,1 milioane de barili, până la 125,9 milioane de barili. Produsul distilat furnizat, un indicator al cererii, a scăzut la cel mai scăzut nivel din 1999, au arătat datele EIA. Stocurile de ţiţei au scăzut cu 5,5 milioane de barili în cursul săptămânii, au arătat datele EIA, iar o mare parte din acestea reflectă întreruperile transporturilor în Marea Roşie, a declarat Bob Yawger, directorul pentru contracte futures cu energie la Mizuho.

”Situaţia din Marea Roşie a forţat o mulţime de rafinării şi cumpărători de ţiţei să meargă în Statele Unite, în loc să navigheze cu navele în jurul Cornului Africii”, a spus Yawger.

Îngrijorările privind transportul maritim au persistat după ce rebeli Houthii din Yemen, susţinuţi de Iran, au declarat miercuri că ”au ţintit” o navă container cu destinaţia Israel.

Comandamentul central al SUA a declarat că gruparea militantă a tras două rachete balistice antinavă în sudul Mării Roşii, în ziua precedentă.

Datele economice nefavorabile au dus la scăderea preţurillor la începutul sesiunii.

Activitatea de afaceri din zona euro s-a redus în decembrie. Inflaţia germană a crescut, oferind probabil Băncii Centrale Europene un argument în favoarea menţinerii ratelor dobânzilor constante pentru o perioadă de timp.

Ambele valori de referinţă ale petrolului au câştigat aproximativ 3% miercuri, pentru a închide în creştere pentru prima dată în cinci zile.

Petrolul a găsit, de asemenea, sprijin din datele Institutului American al Petrolului, care arată că stocurile de ţiţei au scăzut cu 7,4 milioane de barili, dublu faţă de reducerea aşteptată.

Miercuri, două explozii au ucis aproape 100 de oameni şi au rănit zeci de oameni la o ceremonie în Iran pentru comemorarea comandantului Qassem Soleimani, care a fost ucis de o dronă americană în 2020. Iranul a jurat răzbunare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: